Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Încă 6 luni pentru finalizarea Stadionului UTA. VEZI explicațiile constructorului

Firma care execută lucrările de construcție la Stadionul „Francisc Neumann – UTA“ a anunțat că a solicitat Primăriei Arad prelungirea termenului de finalizare a investiției cu șase luni, invocând mai multe motive care au dus la această cerere.

Prin intermediul unui comunicat de presă, SC Tehnodomus SRL, care a câștigat licitația proiectarea și execuția lucrărilor la Stadionul „Francisc Neumann – UTA“, a precizat că a solicitat Primăriei Arad decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu șase luni.

Motivele invocate de firma de construcții sunt „neeliberarea amplasamentului prezentei investiții, respective clădirile ce trebuiau să fie demolate – turn radio, clădirea spălătoriei și creșa UTA, pe deoparte, și condițiile meteo nefavorabile înregistrate de la începutul lucrărilor și până în prezent, pe de altă parte“.

„Numai sistarea lucrărilor pe timp friguros a generat o întârziere de 186 de zile a termenului de finalizare a acestei lucrări. În plus, a fost necesară o reproiectare a acoperișului tribunelor pentru a corespunde noilor reguli privind protecția împotriva incendiilor. În aceste condiții, ținem să subliniem faptul că nu putem vorbi despre nerespectarea duratei de execuție a lucrărilor, așa cum este prevăzută ea în contract, ci despre o decalare a termenului de finalizare a lucrărilor de mărire a capacității peluzelor Stadionului UTA“, se arată în comunicatul remis de SC Tehnodomus SRL.

Modernizarea Stadionului UTA Arad ar fi trebuit să fie încheiată în 21 mai 2018, conform contractului semnat de Primăria Arad cu firma Tehnodomus, care a câştigat licitaţia pentru lucrări, însă proiectul este cu mult rămas în urmă, fiind încă la faza construirii tribunelor.

Panoul cu informaţii despre proiectul de modernizare şi extindere a Stadionului UTA Arad, pe care era trecut termenul depăşit pentru finalizarea lucrărilor, a fost demontat după ce, în ultimele zile, numeroşi arădeni au postat pe reţelele de socializare fotografia arătând că firma nu şi-a respectat contractul.

Peste 1.700 de persoane şi-au anunţat pe Facebook participarea la o ”inaugurare” a stadionului, pentru a ironiza constructorul şi Primăria, care nu şi-au respectat angajamentul de a da în folosinţă arena în acest an.

Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann – UTA“ au început în anul 2014.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

UPDATE

Un arădean a depus, marţi, sesizare la Poliţia Locală, arătând că lipsa panoului informativ încalcă reglementările legale şi este sacţionabilă.

„Pe strada Calea Aurel Vlaicu din Arad, în zona UTA se află în construire o construcţie ce pare a fi, într-un viitor foarte îndepărtat, un stadion. La construcţia în cauză, începând cu 21 mai 2018, nu există afişat panoul investiţiei conform cerinţelor şi prevederilor Legii 50/1991”, se arată în sesizarea lui Marcel Ioan Chişcan.

Arădeanul a cerut Poliţiei Locale să verifice dacă pentru obiectivul în cauză mai există eliberată autorizaţie de construcţie în termen de valabilitate şi dacă au fost aplicate sancţiuni pentru lipsa panoului.

Contactat de News.ro, unul dintre asociaţii firmei Tehnodomus, Gheorghe Maxinan, a negat că panoul a fost demontat în urma criticilor de pe reţelele de socializare, afirmând că va fi amplasat un alt panou, cu o altă dată de finalizare a lucrărilor. Acesta nu a precizat care va fi noul termen, însă a susţinut că întârzierile s-au produs atât din cauze juridice, cât şi din cauze ce ţin de condiţiile meteo.

„Amplasamentul nu era liber de orice sarcină, în perimetrul arenei mai sunt unele construcţii vechi care nu sunt proprietatea Primariei Arad, cum ar fi nişte antene. Nu s-a ajuns la o înţelegere cu proprietarii de drept pentru demolarea acestora, motiv pentru care nu s-a putut lucra”, a spus Gheorghe Maxinan, care a adăugat că aproximativ 75 la sută din contract a fost executat până în prezent.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.