Ziarul electronic al arădenilor

În Arad vor suna sirenele de alarmare. VEZI de ce

Sirena1Un exercițiu de protecție civilă, care va fi anunțat printr-o alarmare cu sirene, se va desfășura, săptămâna viitoare, în municipiul Arad.

Municipiul Arad, alături de parteneri din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria și Croația, beneficiază de fonduri UE pentru dezvoltarea și implementarea acțiunilor de protecție civilă inovatoare în caz de inundații, în cadrul proiectului „ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local“.

În cursul zilei de miercuri, 27 mai, în cadrul acestui proiect se va defășura la Arad un exercițiu de protecție civilă, în zona malul Mureșului – Bulevardul Dragalina – Parcul Copiilor.

„Exercițiul va fi anunțat cu alarmare prin sirene la ora 11.00, iar traficul în zona vizată va fi restricționat între orele 8.30-12.30“, au precizat reprezentanții Primăriei Arad.

Proiectul vizează îmbunătățirea intervențiilor în situații de inundații, respectiv reacția experților locali, coordonarea eficientă a forțelor și resurselor implicate, precum și educarea cetățenilor în sensul unui comportament corect și al utilizării corecte a informațiilor în situații de urgență.

„Un obiectiv important urmărit este, de asemenea, utilizarea experiențelor transnaționale pentru obținerea unui proces de management al urgențelor“, au mai spus cei din Primăria Arad.

Proiectul „ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local“ are o valoare totală de 641.180 euro și este co-finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al Comisiei Europene.

Bugetul care revine municipiului Arad este de 58.918 euro, din care 44.180 reprezintă contribuția UE.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2015.

Instrumentul Financiar de Protecție Civilă acoperă toate cele trei aspecte principale ale protecției civilă: prevenția, pregătirea și reacția.

Proiectul ACHELOUS a fost selectat în cadrul Apelului de proiecte în domeniul prevenției și pregătirii în domeniul protecției civile din anul 2013.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.