Ziarul electronic al arădenilor

În Arad se va amenaja un parc destinat pentru recreerea patrupezilor

În municipiul Arad va fi amenajat un parc care va fi destinat plimbării şi recreerii patrupezilor ca urmare a „numeroaselor solicitări venite din partea deţinătorilor de animale de companie“.

Realizarea acestui loc este parte a obiectivului de investiţie al municipalităţii arădene „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul «Sfânta Maria» din Municipiul Arad”.

Amplasat în cartierul Micălaca, Parcul „Sfânta Maria” (fost „23 August”) are o suprafaţă totală de peste 21.000 mp, din care 9.010 este concesionat de Biserica Ortodoxă Micălaca Veche, iar restul de 12.830 mp este domeniul public al Municipiului Arad.

„Fiind singurul parc din zonă, folosit atât de copii, cât şi de adulţi, el este asimilat cu o zonă de centru a cartierului. Din acest motiv, municipalitatea arădeană a considerat oportună realizarea unei investiţii care presupune: reabilitarea fântânii arteziene decorative realizate înainte de 1989, care nu mai este funcţională de mulţi ani, amplasarea unui grup sanitar tip capsulă, care să poată fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând, amplasarea de mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, rastel de biciclete, ţăşnitoare de apă potabilă).

Mai mult decât atât, municipalitatea s-a gândit şi la posesorii de animale de companie care frecventează parcul. Tocmai din acest motiv s-a ales ca în această locaţie să fie amenajat primul parc din municipiu destinat recreerii patrupezilor“, a informat Primăria Arad.

Zona amenajată în acest scop va avea o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi şi va fi împrejmuită cu un gard metallic, dublat de vegetaţie în partea exterioară. Parcul va fi prevăzut cu un dozator de saci şi un coş de gunoi pentru reziduuri.

„În acest fel, Primăria Municipiului Arad răspunde numeroaselor  solicitări venite din partea deţinătorilor de animale de companie din zonă“, a completat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Conform municipalității, prin realizarea investiţiei se va aduce un plus de confort celor care doresc să-şi petreacă timpul liber în parc, se vor asigura dotările strict necesare şi nu în ultimul rând se va repune în valoare fântâna existentă, care va încânta privirile trecătorilor sau ale celor ce se vor opri în parc

Întregul proiect „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul «Sfânta Maria» din Municipiul Arad” costă aproximativ 617.000 de lei (TVA inclus). Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia la finele lunii noiembrie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.