Ziarul electronic al arădenilor

Impozite de 500% pentru cei care nu își reabilitează clădirile

DSC_0384Proprietarii imobilelor degradate din zona protejată a municipiului Arad, care nu vor face lucrări de reabilitare a fațadelor și acoperișurilor, vor plăti un impozit pe clădire de 500%, a anunțat primarul Gheorghe Falcă.

Falcă a spus că a fost finalizat un studiu cu privire la modul în care trebuie realizate fațadele și acoperișurile clădirilor din zona protejată a orașului.

„Municipalitatea are o preocupare constantă pentru îmbunătăţirea imaginii clădirilor istorice din zona protejată. Pentru acest lucru, Primăria a finalizat un studiu care arată cum trebuie să se realizeze acoperişul şi faţadele acestor clădiri. Acest studiu a fost realizat de experţi şi va fi transmis Direcţiei de Monumente şi Patrimoniu pentru a primi avizul, apoi va fi supus aprobării într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a afirmat că toate clădirile trebuie reabilitate conform prevederilor acestui studiu, fiind prevăzută și o paletă de culori, precum și reguli pentru recondiţionarea porţilor și geamurilor.

„Acest studiu vine în sprijinul proprietarilor care vor trebui să-şi renoveze clădirile. Pentru prima dată, clădirile monument istoric din ţară sunt impozitate, de anul acesta, iar conform legii, dacă anul viitor nu există procedura de începere a reabilitării, impozitul va creşte cu 500 la sută“, a mai declarat Falcă.

Primarul a prezentat și o soluție pentru cei care nu au bani pentru lucrările de reabilitare.

„Noi, municipalitatea, vrem să fim parteneri cu aceşti proprietari, să-i sprijinim, iar în cazurile în care aceștia nu reuşesc să renoveze faţadele, municipalitatea, cu acceptul proprietarilor, va reabilita clădirea şi, apoi, investiţia va fi recuperată în 5 sau în 7 ani“, a explicat primarul Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.