Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Ilie Cheşa: PSD Arad a reuşit din nou să salveze Piaţa Catedralei de intenţiile demolatoare ale PNL

„Grupul de consilieri PSD Arad a reuşit astăzi, din nou, să blocheze la vot desfiinţarea Pieţei Catedralei.

După ce peste 8000 de arădeni s-au pronunţat clar, semnând împotriva acestui act barbar, actuala administraţie liberală a inclus din nou, pe ordinea de zi aşa zisa «relocare».

Cea mai veche piaţă a Aradului, una cu semnificaţie istorică şi sentimentală, continuă să fie ţinta valului demolator Bibarţ-Falcă, politicieni care nu au niciun respect pentru valorile şi simbolurile Aradului.

Normal că în spate se ascund alte interese, precum orice iniţiativă a PNL Arad şi ale clientelei politice care gravitează în jurul cercului local de putere.

Dacă ar exista intenţii pozitive, aşa cum se laudă, administraţia locală ar lua în considerare proiectul de hotărâre social-democrat, depus de noi, care prevede amenajarea şi modernizarea Pieţei Catedralei, în actualul amplasament.

După stadioane, ştrand şi alte repere clasice ale Aradului, PNL a pornit atacul de demolare asupra unui simbol al oraşului de pe Mureş. Istoric vorbind în perioada 1862 – 1865 a fost edificată Catedrala Ortodoxă Română «Sf. Ioan Botezătorul».

Concomitent, în concordanță cu cerințele arădenilor, în spațiul din fața catedralei a fost amenajată o piață pentru desfacerea produselor agricole, alimentare, meșteșugărești. Este inutil de precizat care este valoarea de suflet a Pieţei Catedralei în inima arădenilor. Nici astăzi, nici în viitor nu vom permite acestor aventurieri să calce în picioare demnitatea cetăţenilor”, spune consilierul local PSD Arad Ilie Cheşa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Călin Bibarţ: „Domnul Cheşa şi ai lui… cred că nu ştiu ce au votat”

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri 11 septembrie 2019, a vizat aprobarea unui schimb de imobile, în urma căruia Teatrul Clasic primea în schimbul spaţiului de pe strada str. I. R. Șirianu nr. 6/A, un altul situat pe Calea Iuliu Maniu FN, în vederea amenajării de spaţii de depozitare pentru decoruri.

Proiectul a fost blocat de grupul de consilieri PSD.

„Consilierii PSD, în frunte cu domnul Ilie Cheşa, ne demontrează încă o dată că nu ştiu ce au votat. Aceştia nu fac decât să se opună amenajării pe strada Rusu Şirianu a unui spaţiu civilizat, modern, în care să se desfăşoare activităţi comerciale”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.