Ziarul electronic al arădenilor

Igaș: „Nu plec din PNL. Sunt o persoană incomodă pentru unii“

igas-2-225x300Senatorul Constantin Traian Igaș susține, prin intermediul unei scrisori deschise, adresată „colegilor și prietenilor din PNL“, că nu va părăsi acest partid și își menține decizia de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul României.

În scrisoarea deschisă, publicată, miercuri, pa pagina sa de Facebook, Igaș afirmă că este o persoană „incomodă pentru unii oameni“, dar și că în partid are colegi „pe care dacă îi scapi între oameni riști să nu îi recunoască nimeni, chiar dacă ocupă funcții publice“.

Vă prezentăm integral scrisoarea deschisă adresată de Igaș colegilor și prietenilor din PNL

„Dragi colegi,

Dragi prieteni,

Am ales această cale de comunicare în speranța că voi reuși să ajung la cât mai mulți dintre dvs. și că voi putea clarifica cât mai multe aspecte legate de mine, legate de noi și de starea de spirit din interiorul filialei noastre!

Vreau, încă o dată, să elimin unele zvonuri răutăcioase venite din rândul colegilor, «prieteni», care mă dau trecut la alte formațiuni politice! Pentru mine aceste zvonuri rămân doar simple zvonuri pe care le voi trata cu indiferență, așa cum îi tratez pe cei care le lansează pe piață!

Dragi «prieteni», nu am vocație de traseist politic, am dovedit acest lucru în cei 18 ani de politică în același partid (incluzând fuziunile făcute de PD și schimbările de nume avute pe parcursul anilor).

Istoria se repetă, aceiași oameni de bine spuneau acest lucru și în 2012, iar timpul a dovedit minciuna lansată de ei în vederea discreditării! Tot atunci aceiași oameni de bine încercau sa mă convingă că nu ar trebui să mai candidez la alegerile pentru Senatul României!

Motivul invocat: erodarea mea, deoarece am făcut parte din guvern. Această erodare a mea a adus avantaje Aradului!

Dar ce mai conta acest lucru pentru niște colegi, puțini la număr, care se gândeau doar la cariera lor și la anumite influențe de care se simțeau amenințați! Astăzi se încearcă același scenariu de proastă calitate!

Nu am ținut mortiș si nu țin mortiș de o poziție publică aleasă, dar țin la principiile care mi-au dat posibilitatea să ajung până aici, fără să calc pe cadavre și fără sa fiu fățarnic! Am pornit în politică de jos, fără să ard nici o etapă. Am fost consilier local, județean, deputat, senator și ministru. Am exercitat fiecare funcție cu demnitate și bună credință!

Știu că sunt o persoană incomodă pentru unii oameni, dar sunt așa doar pentru că sunt mai riguros în respectarea unor principii, nu fac rabat și nici nu închid ochii pentru confortul propriu!

Mă pot opri aici dacă cei de la baza partidului, membri simpli, oameni cu care am lucrat în toți acești ani ar cere acest lucru sau dacă sondajele de opinie ar arăta că sunt epuizat politic.

Stiați că nu am fost introdus niciodată în ultimi ani în sondajele de opinie, probabil de teamă să nu am procente mai mari decât unii colegi pe care dacă îi scapi între oameni riști să nu îi recunoască nimeni, chiar dacă ocupă funcții publice? Însă oamenii mi-au cerut să continui.

În urma discuţiilor avute cu baza partidului, cu membri simpli, consilieri locali, viceprimari, primari şi consilieri judeţeni, care mi-au cerut să candidez şi să continuăm să lucrăm împreună, mi-am manifestat instituţional, în interiorul partidului, intenţia de a candida pentru un nou mandat. Iar întâlnirile publice la care particip mă fac să cred că sunt un om cu potențial politic.

Acest lucru l-au simțit și colegii candidați în recentele alegeri locale, la întâlnirile cu cetățenii la care am participat!

Dragi colegi,

Am suficientă maturitate politică să înţeleg şi să accept faptul că un prim-vicepreşedinte trebuie să aibă o soluţie sută la sută eligibilă. Eu am făcut şi fac politică în interesul cetăţeanului, iar pentru mine politica nu înseamnă un loc de muncă. Cine face politică doar pentru un loc de muncă nu este un politician credibil.
Dacă selectarea candidaților se bazează pe principii sănătoase în evaluarea activității publice a fiecăruia dintre cei care vor opta sa acceadă în Parlament, ne continuăm proiectele împreună angajându-mă cu toată experiența mea și buna intenție de care am dat dovadă de fiecare dată!

Nu plec urechea la zvonistica care bântuie la tot pasul, mizez pe înțelepciunea fiecăruia dintre noi, cei care avem ceva de spus!

Lista va fi finală doar atunci cînd cei doi co-preşedinţi îşi vor pune semnătura pe ea, iar Biroul Permanent Naţional, din care şi eu fac parte, fiind ales în mod statutar, va da un vot în acest sens. PNL Arad poate prinde între unul sau două locuri la Senat şi trei sau patru la Camera Deputaţilor. Sunt convins că pot să-mi aduc aportul pentru maximizarea votului, dar în alte conjuncturi, lipsite de viziune, filiala arădeană va avea de suferit.

În final, în speranța că am lămurit unele aspecte, vă asigur de toată deschiderea mea în vederea unei bune colaborări!“.

Senatorul PNL Constantin Traian Igaș și-a anunțat, în luna iulie, intenția de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul României, afirmând că a primit solicitări în acest sens din partea mai multor membri de partid, primari, consilieri locali și județeni.

Igaș a spus că și-a depus formularul privind intenția de a candida la alegerile parlamentare din acest an la filiala Arad a Partidului Național Liberal.

CITITI SI: Senatorul Igaș mai vrea un mandat în Parlament

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.