Ziarul electronic al arădenilor

Igaș: „Aradul sărbătorește trei ani de izolare”. UPDATE: „Igaş trăieşte în altă lume“

igasSenatorul PNL Constantin Traian Igaș susține că județul Arad este în continuare „inamicul Guvernului Victor Ponta“, fiind un județ pe care această guvernare l-a „izolat“.

Igaș a afirmat, luni, că „ România a traversat cei mai grei trei ani sub un Guvern care nu și-a câștigat locul doar a primit un dar numit ciubuc“.

„Guvernul Victor Ponta împlinește astăzi trei ani de când a rămas încremenit în lupta împotriva unei himere. În urmă cu trei ani, «Guvernul unui regim abuziv și corrupt», după cum numește Victor Ponta fosta guvernare, a fost înlocuit cu un Guvern realmente abuziv, corupt și încarcerat, pe alocuri. Guvernul PSD a condus țara atârnând constant de beregata cuiva, a unui sistem, a unui om, doar să nu fie pus la treabă. A căutat să atace, a căutat să nu muncească, a căutat să țină în viață frica de mai rău în loc să vină cu un scenariu de mai bine pentru români. A căutat să manipuleze prin frică un întreg popor, așa cum numai un partid comunist ca PSD știe să facă“, a declarat Constantin Traian Igaș.

Senatorul liberal a mai afirmat că, „cel mai cinstit guvern al lui Victor Ponta este guvernul celor 14 miniștri certați cu legea“.

„Guvernele Victor Ponta I, II, III, IV sunt exponentele unor guvernări caracterizate prin:

Număr excesiv de mare de miniștri care s-au perindat pe funcții; Număr mare de miniștri trimiși în judecată și chiar arestați și trimiși după gratii; Instabilitate excesivă având o majoritate confortabilă în Parlament; Constituția și regionalizarea, două proiecte uitate și ratate; Zero km de autostradă; Zero locuri de muncă; Multe impozite și taxe“, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul Parlamentar al senatorului Igaș.

Constantin Traian Igaș consideră că județul Arad este în continuare „inamicul Guvernului Victor Ponta“, fiind un județ pe care această guvernare l-a „izolat“.

„Aradul nu este ca Băsescu, un fel de inamic public după cum îl numesc guvernanții, dar este un dușman pe care politicieni ca Victor Ponta îl vor jos, îl vor sărac, îl vor manipulabil. Aradul sărbătorește astăzi trei ani de izolare. Toate investițiile începute prin 2008 au fost blocate, deși parlamentarii actualei puteri ne-au asigurat de buna intenție a celor sustinuți de ei. Aradul stă pe loc în timp ce în jurul nostru se vede praf de la utilaje și oameni la muncă pe șantiere. Aradului i se oferă umila șansă de a contracta credite, în timp ce banii arădenilor se fac cadou unor județe preferate de PSD“, a mai declarat senatorul Constantin Traian Igaș.

UPDATE

Florin Tripa: „Igaş trăieşte în altă lume“

Înainte de a prezenta un raport detaliat al celor trei ani de guvernare PSD, este bine ca românii să nu uite jaful şi lipsa de bun simţ a guvernării Băsescu-PDL.

Prin ieşirea sa publică, senatorul Igaş le-a reamintit tuturor arădenilor coordonatele acestei guvernări: minciuna şi tupeul.

„Senatorul Igaş trăieşte în altă lume! Din ceea ce ne spune dânsul, înţelegem că românii ar trebui să plângă după guvernarea Băsescu-PDL! Îi amintim lui Constantin Igaş că guvernarea Băsescu – PDL a dus ţara în recesiune economică şi a prelungit criza economică prin măsuri de austeritate greşite, în timp ce Guvernarea Ponta a înregistrat creştere economică în fiecare an.

Guvernarea portocalie a călcat în picioare drepturile românilor – a tăiat salariile cu 25%, a tăiat pensiile şi indemnizaţiile mamelor, a dat afară sute de mii de oameni, în timp ce Guvernul Ponta a reîntregit salariile bugetarilor, a redat pensiile tăiate abuziv, a majorat salariile medicilor rezidenţi şi ale profesorilor debutanţi, redă drepturile câştigate în instanţă de bugetari.

Guvernarea Băsescu – PDL a majorat TVA de la 19% la 24%, afectând astfel puterea de cumpărare a românilor şi implicit mediul de afaceri. Guvernarea Ponta a redus TVA la pâine de la 24% la 9%, reduce de la 1 iunie TVA la toate produsele agro-alimentare de la 24% la 9% şi reduce TVA de anul viitor de la 24% la 20%.

Senatorul Igaş vorbeşte despre corupţie, când apar datele marelui jaf PDL, coordonat de singurul ministru cu puşculiţa plină, Elena Udrea. Efectele acestui jaf se văd şi azi la Arad. Sub privirea îngăduitoare a guvernării PDL, un om de afaceri a deturnat banii de la autostrada Nădlac – Arad şi a întârziat finalizarea investiţiei. Acelaşi om de afaceri judecat acum pentru corupţie a întârziat realizarea unor drumuri judeţene, ca Arad – Seleuş.

Alţi afacerişti din clientela PDL ţin blocate investiţii ca cele două pasaje de pe centura Aradului, pentru care există fonduri dar la care nu se poate lucra. Dar domnul Igaş se face că nu vede aceste lucruri, pentru că este orbit de setea de putere şi de pierderea privilegiilor pe care le-a avut ca ministru.

În guvernarea pe care o regretă Igaş, protipendada PDL trăia foarte bine, dar arădenii au suferit cumplit, iar aceşti trei ani de guvernare PSD au însemnat şi eforturi de a repara tot răul făcut de Băsescu şi PDL. 7,4 milioane de oameni au ieşit la vot pentru demiterea lui Băsescu şi au transmis clar acest mesaj pentru politicieni ca Igaş, dar aceştia tot n-au înţeles nimic!

Acesta este motivul pentru care colegii domnului Igaş s-au ascuns ruşinaţi şi au renunţat la tot: la numele PDL, la portocaliu, la Băsescu, doar-doar va uita lumea ce au făcut! Sperăm că românii, arădenii nu au uitat şi îi vor scoate din lumea politică prin vot”, a spus Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.