Ziarul electronic al arădenilor

Hub de inovație tehnologică și creativitate, realizat la Arad

Autoritățile județene intenționează să realizeze la Arad un hub de inovație tehnologică și creativitate, orașul putând deveni, conform inițiatorilor proiectului, „un pol de inovaţie tehonologică“.

Consiliul Judeţean Arad, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie, va intra într-un parteneriat alături de firmele organizatoare de târguri şi expoziţii TNT Productions, LLC din SUA şi TNT Productions România SRL, pentru a realiza la Arad un hub de inovaţie tehnologică şi creativitate.

Conform unui comunicat de presă remis de Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, preşedintele instituției, a avut discuții cu Sebastian Tudor, director general al TNT Productions România SRL, în urma cărora s-a ajuns la concluzia că „Aradul este cel mai bun loc pentru a găzdui un asemenea eveniment, argumentele principale fiind poziţionarea geografică, premisele de creştere economică şi socială, cât şi centrul expoziţional din municipiu, unul dintre cele mai moderne şi funcţionale din ţară“.

„Poziţionarea geografică, resursa umană de care dispune Aradul prin cele două universităţi, cât şi potenţialul unei forţe de muncă profesional calificată reprezintă tot atâtea avantaje pentru ca la Arad să funcţioneze acest «incubator» de inovaţie tehnologică şi creativitate. Aradul poate să devină un pol de inovaţie tehonologică, iar rolul nostru, al celor din administraţie, este de a sprijini prin toate mijloacele posibile realizarea acestui hub“, a declarat Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a mai afirmat că este convins că, în timp, un asemenea hub va avea şi efecte asupra industriei şi economiei din Arad şi din regiune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.