Ziarul electronic al arădenilor

Hoții de biciclete din Belgia au fost arestați

perchezitii-300x201Membrii unui grup infracţional specializat în comiterea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul statelor membre UE au fost arestați, aceștia fiind reținuți în urma unor percheziții efectuate în Arad.

Tribunalul Arad a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a membrilor grupării, aceștia fiind acuzați că au furat din Belgia biciclete în valoare de peste 620.000 de euro.

În soluţia dată de instanţa de judecată se arată că, la propunerea DIIICOT – BT Arad, se dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ştefan Fazekas, Valentin Emil Martinovici, Marius Lucian Barna, Constantin Miron, Mihai Adrian Toth şi Bogdan Petru Baciu, care făceau parte dintr-o grupare infracţională organizată, condusă de primul dintre inculpaţi.

Cei şase au fost reţinuţi în cursul zilei de vineri, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate de DIICOT, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad şi poliţişti de frontieră, la mai multe adrese din judeţele Arad, Alba, Botoşani şi Suceava, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statelor membre ale UE.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, membrii grupării au pătruns, în noaptea de 28/29 martie, în incinta unui depozit din localitatea Aubange, Belgia, de unde au sustras 371 de biciclete în valoare totală de 620.316,97 euro.

În timpul percheziţiilor domiciliare  au fost recuperate 235 biciclete şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.Acţiunea a fost desfăşurată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

CITITI SI: Percheziții în Arad. Au fost căutați hoți de biciclete din Belgia

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.