Ziarul electronic al arădenilor

„Hori de primăvară“ la Arad, cu Grigore Leșe

leseGrigore Leşe va efectua, în luna martie, în turneu prin mai multe orașe din ţară, printre care și Arad, propunând iubitorilor de folclor concertul „Hori de primăvară“, în cadrul programului „Tradiţie. Istorie. Rost“.

Într-un comunicat de presă remis de organizatorii turneului se menționează că invitaţii maestrului vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, „care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românească, autentică: nealterată sau modificată“.

Turneul va deschide Anul Cultural „Artă contra Drog“ 2015, un proiect iniţiat de CIADO România şi Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula“.

Turneul începe în ziua de 2 martie la Braşov şi continuă pe 3 martie la Târgu-Mureş, 4 martie la Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor, 6 martie – Sibiu, 7 martie – Cluj-Napoca, 8 martie – Zalău, 10 martie – Satu Mare, 12 martie – Oradea, 13 martie – Arad (Teatrul Clasic „Ioan Slavici”), 14 martie – Timişoara, 15 martie – Resiţa, 16 martie – Petroşani.

„Grigore Leșe s-a alăturat campaniei naționale Artă Contra Drog, prin susținerea unui număr de 12 concerte interactive de natură să creeze o anumită stare care te împlinește, te face om întreg. Horile, cântările pe care le va aduce, induc magia, stăpânesc imaginația, însoțesc omul pe lumea asta. Așadar, ritm și polifonie țărănească, hori și strigături, glas de fluier și de cimpoi, pe scurt, o lume fabuloasă, vie, în care fiecare își va găsi neamul și rostul.(…)

Scopul social al concertului este de a informa publicul asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri și reactia părinților față de aceștia, fapt pentru care toți spectatorii vor primi la intrarea în sălile de spectacol material specific de informare.

Accesul la evenimentul Gigore Leșe se face pe bază de bilet donație cu valori cuprinse între 50 – 100 lei, în funcție de categorie“, se menționează într-un comunicat al organizatorilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.