Ziarul electronic al arădenilor

Haţegan: „Sper ca şi în România să se implementeze sistemul VAR“

Arbitrul arădean Ovidiu Haţegan a declarat că speră ca în viitorul apropiat sistemul VAR să fie implementat şi în România, deoarece astfel s-ar reduce numărul greşelilor mari de arbitraj.

„Sper ca şi în România în viitorul foarte apropiat să se implementeze sistemul VAR pentru că o să reducă foarte mult greşelile mari ale noastre. Toţi tindem spre aşa ceva. În momentul în care termini meciul toată lumea ştie fazele, doar tu eşti singurul care nu are posibilitatea aceasta. De ce să nu facem un pas înainte? Ăsta este viitorul în fotbal din punctul meu de vedere. Poate că unii sunt reticenţi şi spun că dispare spectacolul. Nu. Acele intervenţii sunt convins că o să fie din ce în ce mai scurte ca durată şi nu o să mai afecteze atât de mult spectacolul sportiv”, a spus Haţegan.

Şi Istvan Kovacs susţine tehnologia VAR. „VAR-ul este un program la început, este un ajutor bun şi mare pentru arbitri. Cred că în viitor sistemul se va perfecţiona. Nu am avut încă experienţa, dar mă gândesc că în momentul în care se întrerupe o situaţie înseamnă că s-a întâmplat ceva ce s-a observant arbitrul. Şi atunci e ca un fel de paraşută, primeşti şansa să-ţi corectezi greşeala.

Nimeni nu poate să conceapă şi să înţeleagă că un stadion întreg vede că s-a greşit şi singurele persoane din teren sunt arbitrii care nu şi-au dat seama de o greşeală evidentă.Şi nămănui nu-I convine ca un câştigător sau o echipă care se califică mai departe să se decidă pe o greşeală mare de arbitraj. Şi nici arbitrului nu-i este ok, pentru că după ce se duce acasă mass-media îl atacă, presă, discuţii… Şi e greu să treci peste asemenea mari greşeli”, a afirmat Istvan Kovacs.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.