Ziarul electronic al arădenilor

hARmony: Prima ediție a festivalului de muzică de stradă

aradPrima ediție a Festivalului internațional de stradă – „hARmony“ – de la Arad se va desfășura în perioada 31 mai – 4 iunie, la acest eveniment urmând să participe artiști din țară și străinătate.

„hARmony“ este un festival international de muzică de stradă, organizat în premieră la Arad, de Asociația CEAS, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

Conform organizatorilor, evenimentul se înscrie în demersurile enunțate de proiectul de candidatură a Aradului în competiția Capitală Europeană a Culturii, în cadrul pilonului artActiv, capitolul „Renașterea spațiului public”.

„Ne propunem să inundăm Aradul cu muzică live, de la spații neconvenționale la colțurile de stradă, de la intrările în marile centre comerciale la parcuri și faleza Mureșului.

Vom improviza scene cu muzicieni în parcuri, în stații de tramvai, în benzinării, în parcări Kaufland, la colțuri de stradă, în piețe, în fața autogării, în cartierele municipiului și în alte locații inedite cu aflux ridicat de pietoni.

Muzica live întâlnește arădenii fără să îi devieze de la parcursul lor cotidian; intră în activitatea lor zilnică firesc, este o interacțiune organică între artistul care livrează muzica și beneficiarul care o receptează“, au spus organizatorii evenimentului.

Vom fi organizate spectacole cu muzică jazz și simfonică între blocurile din cartierele Micălaca, Alfa și Aurel Vlaicu.

„Aradul va fi, timp de o săptămână, scena incitantă a muzicienilor de stradă – și nu numai în zona centrală! Ne propunem ca o treime din evenimentele programate să se desfășoare în cartiere! Muzicieni din Arad, Timișoara, și din străinătate, vor participa pe bază de invitație în cadrul celui mai important eveniment de stradă al acestei veri!

Arădenii vor avea posibilitatea să își exprime aprecierea față de artiști prin donații făcute, în mod tradițional la astfel de evenimente, direct în… pălăria sau tocul instrumentelor muzicale.

Aducem viață și zâmbet pe străzile orașului! Adițional, prin activarea unei rețele de voluntari, organizăm un eveniment de strângere de fonduri în cadrul evenimentului, pentru a finanța organizarea unui spectacol stradal de music-hall în municipiul Arad, în această vară“, au mai anunțat organizatorii primei ediții  a Festivalului internațional de stradă – „ hARmony“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.