Ziarul electronic al arădenilor

Haine de firmă contrafăcute, descoperite la PTF Vărșand

Două microbuze încărcate cu haine de firmă contrafăcute în valoare de 9.5000 de euro au fost descoperite de polițiștii de frontieră și de lucrători ANAF, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand.

Cele două microbuze au fost depistate pe sensul de intrare îm țară, ele fiind conduse de Csaba K., de 27 de ani, din județul Harghita, şi de Attila N., de 46 de ani, din județul Mureş, ambele persoane având cetăţenie română şi maghiară.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, în microbuze se aflau haine din Ungaria, pentru o societate comercială din Bulgaria.

„La controlul de frontieră, şoferii au prezentat pentru mijloacele de transport în cauză certificatul de înmatriculare emis de autorităţile maghiare şi scrisoarea de transport (CMR). Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, o echipă formată din polițiști de frontieră şi lucrători din cadrul ANAF-Direcţia Regională Antifraudă 5 Deva a efectuat un control amănunţit asupra microbuzelor.

În urma efectuării controlului, au fost descoperiţi în compartimentul de marfă al mijloacelor de transport 36 de saci plini cu haine (trening-uri, pantofi sport, bluze etc.) care purtau însemne de marcă precum «Hugo Boss», «Adidas», «Nike», «Polo Ralph» «Laurent Armani» etc”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Întrucât exista suspiciunea că bunurile sunt contrafăcute, după aspectul exterior al ambalajelor, modul de inscripționare, lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi pentru că că nu au fost înscrise în documentele de provenienţă, dar şi pentru că nu au fost prezentate certificate de autenticitate, marfa, în valoare de 9.500 euro, a fost reţinută, în vederea confiscării până la finalizarea cercetărilor.

Şoferii au declarat că nu aveau cunoştinţă că produsele transportate sunt contrafăcute.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.