Ziarul electronic al arădenilor

Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România

micul-fum-300x1791Hackerul român Marcel Lehel Lazăr, cunoscut sub presudonimul de „Guccifer”, a fost adus, marţi, din Statele Unite ale Americii în România pentru ispăşirea pedepsei, au declarat surse din cadrul ANP.

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au declarat pentru agenţia de presă Mediafax că Marcel Lehel Lazăr, cunoscut sub presudonimul de „Guccifer”, a fost adus sub escortă, marţi, pe aeroportul Henri Coandă din Capitală, urmând să fie încarcerat la o unitate de detenţie.

În luna mai, Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, care înainte de a fi încarcerat locuia în localitatea arădeană Sâmbăteni, a pledat vinovat în faţa magistraţilor americani pentru mai multe acuzaţii legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice, după ce a fost extrădat de către autorităţile române.

Hackerul român a fost cel care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat şi a fost condamnat, pe 1 septembrie, la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post.

Marcel Lehel Lazăr a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.

CITITI SI: Hackerul Guccifer, patru ani şi patru luni de închisoare în SUA

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.