Ziarul electronic al arădenilor

Guvernul măreşte indemnizaţiile preşedintelui, premierului, miniștrilor

guvernIndemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefului ICCJ, şefilor de servicii de informaţii vor fi majorate din august, în baza unei ordonanţe de Guvern, a anunţat premierul interimar Gabriel Oprea.

Creşterea va fi aplicată şi miniştrilor.

Oprea a precizat că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari, dar nu a indicat nivelul la care vor creşte indemnizaţiile.

Tot miercuri, întrebat ce părere are despre intenţia Guvernului de a mări salariile miniştrilor prin ordonanţă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că intenţia Executivului de a creşte salariile miniştrilor este ”înţeleaptă şi cu bătaie lungă” şi ea se poate încadra la categoria ”prevenirea corupţiei”.

”Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat”, a declarat preşedintele, miercuri, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că în ministere există funcţionari cu salarii mult mai mari decât ale unui ministru şi că, din punctul său de vedere, această situaţie nu a fost rezolvată din raţiuni pur populiste.

„Ştiu că miniştrii sunt de multe ori în situaţia ca în propriul minister un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care nu poate fi o soluţie. De asemenea, cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această situaţie“, a arătat Iohannis.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.