Ziarul electronic al arădenilor

Guțu nu mai este vicepreședinte al CJ Arad

Prefectura Arad a anunțat, miercuri, că Romulus Remus Guțu și-a pierdut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean și mandatul de consilier județean, ca urmare a retragerii sprijinului politic, acesta fiind exclus din PNL.

Prefectul Cosmin Pribac a emis un Ordin prin care se constată „încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Arad al lui Guțu Romulus Remus“.

„Ordinul a fost emis în baza prevederilor art. 9, alin. 2, lit. h˄1 și alin. 4, respectiv art. 12, alin. 3 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a sesizării Organizației Județene Arad a Partidului Național Liberal privind retragerea sprijinului politic pentru domnul Guțu Romulus Remus“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Arad.

Guțu ocupa și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, iar conform art. 18 alin. 3 din Legea 393/2004, „încetarea mandatului de consilier are ca efect încetarea de drept, pe aceeași dată, a mandatului de vicepreședinte al consiliului județean“.

Ordinul poate fi atacat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Romulus Remus Guțu a anunțat, în 15 februarie, că a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte PNL Arad și îl acuză pe Gheorghe Falcă, președintele filialei județene a liberalilor arădeni, că l-a „mințit“, dar și că acesta conduce organizația prin „prin teroare şi dictatură“.

Trei zile mai târziu, Romulus Remus Guțu a fost exclus din PNL. „La solicitarea Comisiei de Integritate, s-a supus la vot excluderea domnului Guţu din partid pentru afirmaţiile şi pentru comportamentul dânsului, în unanimitate s-a aprobat acest lucru, astfel că începând cu ziua de astăzi (18 februarie – n.r.) nu mai este membru de partid”, a declarat Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

CITITI SI: Romulus Guțu a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.