Ziarul electronic al arădenilor

GTC vinde mallul Galleria din Arad

GalleriaArad_5Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), al cărui acţionar majoritar este gigantul american Lone Star, are semnate angajamente preliminare de vânzare pentru ultimele două malluri pe care le mai deţine în România, Galleria Arad şi Piatra Neamţ, după ce anii trecuţi a vândut altele două.

Investitorul se concentrează pe sectorul birourilor.

Ultimele două active de retail cu care GTC a rămas în România se confruntă cu un grad mare de neocupare şi cu o scădere constantă a veniturilor.

Investitorul a încasat din închirierea Galleria Arad şi Piatra Neamţ în primele trei luni ale acestui an circa 500.000 euro, cu 41% sub nivelul înregistrat în primul trimestru din 2015, potrivit ultimului raport financiar al companiei.

„Valoarea activelor scoase la vânzare s-a ridicat la 11 mil. euro în 31 martie 2016 şi include Galleria Arad şi Galleria Piatra Neamţ din România şi un teren în Polonia care sunt sub angajamente preliminare de vânzare“, se precizează în raportul citat.

La finalul anului trecut, cele două centre comerciale din România erau evaluate la doar 3,9 mil. euro. Cele două proprietăţi sunt şi apăsate de credite. Mallul Galleria Piatra Neamţ mai are de rambursat peste 5 mil. euro către BERD şi Raiffeisen Bank, iar Galleria Arad circa 27 mil. euro către aceleaşi instituţii financiare.

sursa: capital.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.