Ziarul electronic al arădenilor

GTC vinde mall-ul Galleria din Arad

GalleriaArad_5Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC), care a dezvoltat pe piaţa românească centre comerciale sub brandul Galleria, a semnat un acord preliminar pentru vânzarea mall-ului din Arad, se arată în raportul financiar al companiei la şase luni. 

Globe Trade Center (GTC) îşi curăţă portofoliul de proprietăţile imobiliare care îi aduc pierderi, scrie economica.net.

Compania a anunţat încă din 2012 că va vinde mall-urile Galleria din Piatra-Neamţ, Suceava şi Buzău. După repetate încercări, GTC a vândut mallurile Galleria din Suceava şi Buzău.

Raportul financiar al GTC arată că dezvoltatorul a semnat în trimestrul trei al acestui an acorduri preliminare pentru vânzarea mai multor active, printre care şi mallul Galleria din Arad.

GTC are de rambursat 27,8 milioane de euro, bani împrumutaţi de la Raiffeisen Bank şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru construcţia mall-ului din Arad, inaugurat în plină criză, în 2011.

În luna iunie a acestui an, GTC a anunţat că şi-a restructurat creditele accesate la BERD pentru mallurile din Arad şi Piatra-Neamţ, o mutare prin care compania poate trece la vânzarea activelor.

Anul trecut, GTC a investit un milion de euro în deschidera unui parc de distracţii cu o suprafaţă de 1.500 mp în incinta mall-ului din Arad. Retailerul ancoră al mall-ului din Arad, Cora, şi-a încetat activitatea de la 1 iunie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.