Ziarul electronic al arădenilor

Grupul Carrefour a deschis un nou supermarket în Arad

Retailerul francez Carrefour a deschis joi al 6-lea supermarket în Arad – Market Arad Adora – şi a ajuns la o reţea de 223 de supermarketuri la nivel naţional, potrivit unui comunicat al companiei.

Modelul comercial se axează pe o gamă de aproximativ 7.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole Carrefour cu minimum 20% mai ieftine ca mărcile naţionale.

Potrivit companiei, clienţii pot găsi o sortimentaţie bogată pe segmentele lactate-brânzeturi, mezeluri, măcelărie, băcănie, panificaţie şi patiserie, legume-fructe, produse aperitiv, semi-preparate, produse congelate, apă, sucuri, băuturi, produse internaţionale, produse bio şi dietetice, peşte proaspăt, dar şi produse non-alimentare de igienă şi de întreţinerea casei.

Noul supermarket, situat pe strada Cocorilor, are o suprafaţă de 848 mp, patru case de marcat şi 24 de angajaţi.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 308 magazine, dintre care 32 hipermarketuri „Carrefour“, 223 supermarketuri (207 magazine „Market“ și 16 magazine „Express Orange“), 42 magazine de proximitate „Express“, 10 magazine de proximitate „Contact“, un magazin de comerţ online.

Piaţa românească de retail a înregistrat o tendinţă crescătoare, ajutată şi de măsurile economice luate de guvern – scăderea TVA, creşterea salariului minim, iar numărul de magazine noi a explodat în ultimii ani.

Din 2014 şi până în prezent, pe segmentul retailului FMCG (pentru bunuri de larg consum) în România au fost deschise 17 noi hipermarketuri, circa 200 de supermarketuri, 73 de magazine de tip discounter, circa 300 de magazine de proximitate şi şapte magazine de tip cash&carry, potrivit datelor companiei internaţionale de consultanţă A.T. Kearney.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.