Ziarul electronic al arădenilor

Grupări specializate în trafic de persoane, destructurate anul trecut

Peste 600 de percheziţii şi aproape 200 de acţiuni operative s-au desfăşurat anul trecut pentru destructurarea a 39 de grupări infracţionale specializate în trafic de persoane.

„Poliţia Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, a efectuat, în decursul anului trecut, peste 600 de percheziţii domiciliare şi aproape 200 de acţiuni operative, pentru destructurarea a 39 de grupări infracţionale specializate în trafic de persoane. Acţiunile «Valea Sclavilor», «Hora Ardelenească» sau «Zastava» sunt cele mai cunoscute acţiuni de amploare desfăşurate“, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au continuat eforturile pentru destructurarea grupărilor criminale, care acţionează în ţară sau care tind să acţioneze concomitent în mai multe ţări, unde există reglementări legale diferite ale unor infracţiuni din acest domeniu.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR, în anul 2016, poliţiştii au înregistrat 463 de sesizări penale pe linia traficului de persoane (plângeri, denunţuri, din oficiu).

În cadrul activităţilor, 377 de persoane au fost reţinute, 327 arestate, iar faţă de 152 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Poliţiştii au organizat 193 de acţiuni operative şi au efectuat 615 percheziţii domiciliare.

În cadrul activităţilor, au fost destructurate 39 de grupări infracţionale, 227 de membri ai acestora fiind cercetaţi, dintre care 123 au fost arestaţi, precizează IGPR.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a traficului de persoane, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, cooperându-se şi cu structuri din Ministerul Afacerilor Interne.

Mai multe activităţi au fost efectuate de poliţişti pe baza delegării dispuse ca urmare a 75 de cereri de comisie rogatorie formulate de autorităţile străine.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.