Ziarul electronic al arădenilor

Gropile și craterele de pe DN 7, în atenția ministrului Transporturilor

dn7Starea Drumului Național 7, „plin de gropi și cratere“, a fost adusă în atenția ministrului Transporturilor și a directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale de senatorul arădean Constantin Traian Igaș.

Igaș a formulat două interpelări către ministrul Transporturilor și directorul general al CNADNR, prin care solicită intervenția celor în măsură să repare DN7.

„După cum suntem obișnuiți, în fiecare an, anotimpul rece lasă urme în carosabil. Drumul Național 7 nu face excepție, iar, în prezent, este plin de gropi și cratere, iar situația se va agrava dacă nu se intervine. Este inadmisibil pentru una dintre cele mai circulate rute din România”, a afirmat Constantin Traian Igaș.

Având în vedere faptul că pe site-ul oficial al Companiei nu este precizată nici o intervenție pe DN7, senatorul a solicitat conducerii CNADNR să prezinte un grafic de efectuare a lucrărilor de întreținere și reparații pe tronsonul care străbate județul Arad.

Igaș a semnalat o altă poblemă recurentă pe acest tronson național. Senatorul afirmă că circulația este „un real pericol la intemperii din cauza arborilor bătrâni cu risc mare de rupere și căderea lor pe carosabil“.

„Pe parcursul ultimilor ani, la fiecare furtună s-au prăbușit arbori pe șosea, iar uneori aceste căderi s-au lăsat cu victime umane, motiv pentru care am solicitat ministrului Ioan Rus să vină cu o soluție în ceea ce privește toaletarea arborilor sau plantarea de perdele de vegetație pentru a proteja șoseaua de viscol”, a mai declarat senatorul Constantin Traian Igaș.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.