Ziarul electronic al arădenilor

Gripă aviară în Ungaria. Fermele de păsări din Arad, verificate

gripa-aviaraCinci ferme de păsări din județul Arad au fost verificate, în ultimele zile, de autoritățile sanitar-veterinare, care încearcă să prevină apariția unor focare de gripă aviară, în urma epidemiei din Ungaria.

Proprietarii de ferme au fost puși să semneze că vor informa autoritățile despre orice suspiciune de boală, până acum probele recoltate fiind negative.

Șeful Direcției Sanitare Venerinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a declarat că în contextul apariției unor focare de gripă aviară în Ungaria, au fost luate măsuri de prevenție în județul Arad.

Agud a spus că, în ultimele zile, toate cele cinci mari ferme de păsări din județ, fiecare cu o medie de 15.000 de capete, rezultând peste 75.000 de păsări, au fost verificate.

Agud a precizat că au fost prelevate deja probe din ferme și că nu există suspiciune de apariție a gripei aviare în județ, însă crescătoriile vor rămâne sub supravegherea autorităților.

Opt state europene sunt afectate de apariția, în ultimele săptămâni, a unor focare de gripă aviară, iar autoritatea pentru siguranța alimentelor din Ungaria a ordonat sacrificarea tuturor păsărilor pe o rază de un kilometru în jurul unor focare identificate în sudul țării.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.