Ziarul electronic al arădenilor

Gripă aviară confirmată la o pasăre sălbatică găsită pe malul Mureşului

Autorităţile sanitare veterinare din Arad au anunţat, joi, că a fost confirmat primul caz de gripă aviară din judeţ, la o pasăre sălbatică din specia cormoran, găsită moartă pe malul Mureşului, în municipiu, astfel că au fost alertaţi medicii veterinari şi fermele de păsări, fiind luate măsuri de prevenţie.

La sediul DSVSA Arad a fost adus un cadavru de pasăre sălbatică găsită pe malul Mureşului, lângă un complex sportiv din municipiul Arad, iar în urma analizelor efectuate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti s-a confirmat gripa aviară.

„Este vorba de cadavrul unui cormoran, găsit mort în zona complexului Sportiv Mureşul din Arad. A fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor din cadrul Prefecturii şi s-a elaborat un program de măsuri privind prevenirea apariţiei şi difuzării influenţei aviare”, a declarat Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud.

Printre primele măsuri luate de către autorităţi a fost instruirea medicilor veterinari oficiali zonali şi ai celor de liberă practică împuterniciţi cu privire la semnele clinice manifestate de păsări bolnave de gripă aviară.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.