Ziarul electronic al arădenilor

Grindeanu: „Lumea s-a săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca“

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că autorităţile nu au ştiut să atragă banii europeni, urmând să fie luate măsuri pentru a reduce birocraţia şi timpii de aşteptare în fazele de preexecuţie pentru proiectele strategice de infrastructură.

Sorin Grindeanu a declarat că vor fi lansate proiecte noi în concordanţă cu Masterplanul, pentru că bani europeni există, însă autorităţile nu au ştiut până acum să îi atragă.

„Ştiu că lumea s-a săturat de vorbe, s-a săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca, s-a săturat de termene care nu sunt respectate, s-a săturat de tot ceea ce ştiţi că s-a întâmplat în aceşti ani. Sunt bani europeni, bani europeni pe care noi în anii trecuţi nu am ştiut să-i cheltuim şi foarte multe proiecte au fost fazate pe actualul exerciţiu bugetar, ceea ce este un mare minus pentru ţara noastră iar infrastructura este şi reprezintă unul dintre domeniile prioritare ale guvernului pe care-l conduc”, a declarat premierul Sorin Grindeanu într-un breefing de presă.

Potrivit premierului, Guvernul lucrează în prezent la găsirea unor soluţii legale pentru schimbarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte proiectele strategice de infrastructură pentru a reduce timpii pierduţi cu fazele de preexecuţie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.