Ziarul electronic al arădenilor

Grevă japoneză în primării din județul Arad

Funcţionarii publici din opt primării ale judeţului Arad au declanşat, joi, greva japoneză, nemulţumiţi de faptul că nu sunt cuprinşi în Legea salarizării. Protestatarii poartă banderole albe la braţe, dar îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale.

Pe durata intregii zile, salariaţii au purtat banderole albe, dar şi-au desfăşurat activitatea în condiţii normale.

„Nemulţumirea noastră este legată de faptul că nu avem o grilă de salarizare cuprinsă în Legea salarizării. Nu ne convine că noi suntem salarizaţi cu salariul stabilit de către consiliile locale. Consider că este încălcat şi statutul funcţionarului public care prevede ca salarizarea să fie stabilită printr-o lege, nu lăsată la dispoziţia consiliilor locale”, a declarat Maria Iakab, funcţionar public din cadrul Primăriei comunei Şiria.

Angajaţii cu zeci de ani vechime se tem că vor ajunge la salariul minim pe economie. Oamenii se tem că unele departamete, cum ar fi controlul intern, riscă să fie desfiinţate, pentru că mereu funcţionarii de la control au fost priviţi cu suspiciune.

Un alt funcţionar public din cadrul Primăriei Şiria, Viorica Truţ, a declarat că stabilirea salariilor va fi subiectivă, iar cei care au funcţii de control vor fi „eliminaţi”.

În opinia funcţionarilor, administraţia locală va deveni un „SRL local” şi, în funcţie de cât de bine se vor înţelege angajaţii cu primarii, se vor stabili şi salariile.

La greva japoneză participă peste 115 angajaţi din cadrul primăriilor Craiva, Fântânele, Frumuşeni, Livada, Şeitin, Şepreuş, Şicula şi Şiria.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.