Ziarul electronic al arădenilor

Grevă de o zi în primării din județul Arad

grevaSindicaliştii din administraţia publică locală anunţă că, marţi, vor face grevă pe parcursul întregii zile, după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat.

În județul Arad vor fi în grevă peste 240 de angajați, din 16 primării: Beliu, Craiva, Ghioroc, Păuliș, Pleșcuța, Secusigiu, Seleuș, Semlac, Șeitin, Șepreuș, Sicula, Șimand, Tauț, Ususău, Vinga, Zerind.

„Marţi va fi grevă în toată ţara, cu întruperea activităţii pe durata întregului program de lucru. Vor participa sindicatele şi salariaţii care au aderat la formele de protest iniţiate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. În data de 19 iulie, urmează grevă generală pe termen nelimitat”, a declarat Bogdan Şchiop, secretar general al FNSA.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut, sâmbătă, negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens.

Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

La data de 5 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră.

Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc.

Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.