Ziarul electronic al arădenilor

Grevă de avertisment în spitale. „Hoţii, hoţii!“, „Mincinoşii, mincinoşii!“

Sindicaliştii din Sănătate au protestat, luni, în spitalele din întreaga ţară, întrerupând lucrul, nemulţumiţi de scăderea veniturilor, odată cu plafonarea sporurilor.

La Arad, în toate spitalele publice a fost grevă de avertisment, participanţii manifestându-se zgomotos, cu vuvuzele, fluiere şi scandări precum “Hoţii, hoţii!”, “Mincinoşii, mincinoşii!” sau “Jos Olguţa Vasilescu!”, conform News.ro.

Din cei aproximativ 2.000 de membri de sindicat Sanitas, peste 1.000 au fost în greva de avertisment.

Liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat că, la nivelul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Arad, o treime din angajaţi pierd din venituri după recalculare sporurilor, adica peste 700 din 2.000 de salariaţi.

Printre cei care au ieşit alături de asistenţi, infirmieri, brancardieri sau farmacişti şi biologi, s-au numărat mai mulţi medici, care au vrut să îşi arate susţinerea faţă de revendicări, o majorare unitară a salariilor din sistem.

Liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat că la nivelul Spitalului Clinic Judetean de Urgenţă Arad, o treime din angajaţi pierd din venituri după recalculare sporurilor, adică peste 700 din 2.000 de salariaţi.

Una dintre revendicările Federaţiei Sanitas este renegocierea contractului colectiv de muncă, a declarat, luni, vicepreşedintele federaţiei, Mircea Ciocan, înainte de discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Procedura de negociere a contractului colectiv de muncă a fost demarată anul trecut în luna aprilie. S-a negociat intens circa trei luni, după care, din luna august, nu s-a mai întâmplat nimic până acum. Una dintre revendicările Federaţiei Sanitas legată de actuala grevă de avertisment şi viitoarea grevă generală este renegocierea contractului colectiv de muncă, semnarea şi înregistrarea acestuia, astfel încât să fie aplicabil sistemului de sănătate. În mod similar şi la Muncă avem aceeaşi revendicare, de a negocia contractul de muncă pentru sectorul de asistenţă socială. Este una dintre revendicările Federaţiei Sanitas, la care ţinem, iar faptul că azi s-a dat curs solicitării noastre este un moment de revenire la masa de dialog, a intra oarecum în normalitate’, a afirmat sindicalistul.

În opinia sa, negocierile asupra acestui subiect nu se vor încheia în această săptămână.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.