Ziarul electronic al arădenilor

Greu de ucis

Hotărât lucru, Bruce Willis ar cam putea ieşi la pensie. L-am şi văzut, are cearcăne, pare epuizat. Până şi zâmbetul ăla din colţul gurii, care l-a făcut celebru, parcă atârnă obosit. E de înţeles, în fond, după atâtea bătălii, ba prin zgârâie-nori, ba prin aeroporturi sau pe vapoare. Deci, pensionarea…

Teofil Grădinaru

Dragi pseudocinefili, staţi liniştiţi, şi fără bătrânul Bruce continuă seria lui «Greu de ucis»! Acum avem alt actor, mai tânăr, român de-al nostru, care joacă în lumea reală, nu ca Willis, cu trucaje şi cascadori pe post de dubluri. Este vorba de… Emil Boc!

Premierul nostru a ajuns, cred, la a şaptea sau a opta serie din «Greu de ucis», varianta românească. A trecut peste o grămadă de încercări, unele electorale, altele parlamentare.

A izbăvit moţiuni de cenzură, greve, reproşuri – atacuri serioase, demonstrând că faţă de dumnealui Bruce’al nostru e mic copil.

Duce o luptă zilnică inclusiv cu mogulii, ceea ce face din seria asta un adevărat sitcom, cu prezenţă în prime-time! Şi, totuşi, niciun Oscar din partea clasei politice, or’ măcar un Leu de Aur, un Urs de argint sau altă jivină cinematografică.

Acum, pe holurile Palatului Victoria, ale Casei Poporului şi ale Palatului Cotroceni se toarnă o nouă serie, mult mai palpitantă. Asta deoarece atacul vine din interior. Pe scurt, după ce şi-a dovedit duşmanii externi, fie ei politici, sindicali sau de lată natură, acum premierul trebuie să plece din fruntea guvernului. Asta ca să asigure «interimatul» până la terminarea mandatului prezidenţial.

Păi cum vine asta?Am văzut toată seria «Greu de ucis» şi nicăieri, în niciun film, nu l-au suspendat pe Bruce Willis din Poliţie să-l pună bodyguard şef pe la nuş’cefirmă sau partid.

Semn că nu mă pricep la cinematografie.

Şi, dacă Boc ca fi până la urmă «avansat» din funcţia de premier în cea de «doar» preşedinte de partid, înseamnă că nici John McTiernan (regizorul celebrei serii, am căutat pe google) nu se pricepe la filme aşa cum se pricepe «regizorul» de la Cotroceni.

Baiul mare e că nu-s mai sălile pline ca în 2008 sau 2009. Or audienţa e tot ce contează.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.