Ziarul electronic al arădenilor

Grădiniță Culturală și Școală de Vară, organizate la Arad

copiiCopiii cu vârste între 3 și 7 ani pot fi înscriși la cea de-a doua ediţie a „Grădiniței Culturale”, iar tinerii se pot înscrie la cea de a VII-a ediție a „Școlii de Vară“, în cadrul cărora vor fi organizate ateliere cu diverse tematici.

Conducerea Centrului Cultural Județean Arad a anunțat că înscrierile la Grădinița Culturală și la Școala de Vară se pot face în perioada 8-26 iunie, iar cursurile sunt gratuite.

Grădinița Culturală și Școala de Vară sunt două proiecte înscrise în agenda de evenimente a Centrului Cultural Județean Arad pentru acest an.

„Este important să le asigurăm tinerilor accesul la educaţie şi cultură, într-un format acceptat şi înţeles de ei. În prima fază, educaţia şi cultura trebuie să fie centrate pe tineri, adică să le satisfacă nevoile şi interesele existente. Apoi, odată ce avem această conexiune cu ei, putem începe nu doar să le satisfacem nevoile şi interesele curente, ci să le schimbăm. O cultură mare şi o educaţie bună sunt nu doar cele care satisfac nevoi, ci mai ales cele care produc nevoi la care un tânăr încă nici nu s-a gândit”, a spus Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Grădinița Culturală va fi deschisă în lunile iulie şi august, iar copiii cu vârste cuprinse între 3-7 ani pot fi înscriși la ateliere de olărit, mărgelit, actorie, decupaj, ecopack, quilling şi creație măști.

Cursurile sunt gratuite, iar programul va fi stabilit de comun acord cu părinţii copiilor.

Atelierele de lucru și cursurile Școlii de Vară vor fi susținute în perioada iulie-august, atât în municipiul Arad, cât și în județ, în localitățile Chişineu Criş, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sebiş, Sântana.

În cadrul Școlii de Vară vor fi organizate ateliere de teatru-actorie, pictură, dans modern, dans tradiţional, jurnalism, micul ecoartizan, artă foto.

Participanții la cursuri vor fi îndrumați pe întreaga perioadă de desfășurare de lectori profesioniști și cadre didactice autorizate.

Tinerii din municipiul Arad care vor să urmeze cursurile Școlii de Vară trebuie să completeze o fişă de înscriere care va fi depusă la secretariatul Centrului Cultural Județean sau poate fi trimisă la adresa de e-mail: centrulculturalarad@ccja.ro, oanaciobancan@ccja.ro.

Fișa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul www.ccja.ro sau poate fi obținută de la secretariatul Centrului Cultural Județean Arad, str. George Barițiu nr. 16 din Arad.

Atât cursurile Grădiniţei Culturale cât şi cursurile Şcolii de Vară sunt gratuite.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.