Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Gospodării inundate pe Valea Mureşului în urma unei ploi torenţiale

O ploaie torenţială a provocat probleme în mai multe localităţi din judeţul Arad, unde au fost inundate mai multe gospodării şi drumuri, iar o mașină a fost luată de ape.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a informat că, în câteva minute, au fost înregistrate zeci de apeluri la 112, de la localnici din sate de pe Valea Mureşului care au raportat inundaţii.

Scurgerile de noroi şi piatră de pe versanţi au provocat blocarea DN7, cel mai circulat drum din judeţul Arad. Traficul a fost complet întrerupt pe acest drum între localităţile Conop şi Bârzava şi nu există rută alternativă, astfel că s-au format cozi de maşini de câţiva kilometri pe ambele sensuri ale drumului.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei Rutiere, pompierilor şi de la CNAIR, pentru remedierea problemei şi degajarea drumului. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers pe DN 7.

O viitură formată în aceeaşi zonă a surprins un şofer care circula pe un drum comunal, în zona Belotinț, iar maşina acestuia a fost aruncată într-un lan cu porumb. Conform ISU, şoferul a reuşit să se salveze şi a anunţat situaţia la 112.

Mai multe gospodării din satele Lalașinț, Chelmac, Conop şi Belotinţ au fost inundate, iar ISU a trimis echipe de prim-ajutor pentru a ajuta familiile afectate să evacueze apa.

Judeţul Arad s-a aflat sub atenţionare de cod portocaliu de furtună până la ora 18.30, localităţile pentru care a fost trimisă alerta fiind situate în special pe Valea Mureşului.

UPDATE

ISU Arad a informat, în cursul serii de marți, că 8 persoane din Lalașinț au fost evacuate din case.

„Se acționează cu 15 subofițeri de la secția Bârzava cu o motopompă de capacitate medie și două transportabile. Forțele vor fi suplimentate cu un modul de pompare se mare capacitate de la Secția Bârzava și încă 10 subofiteri.

De asemenea, de la Detașamentul Arad pleacă în sprijin 7 subofițeri cu o barcă și o motopompă de capacitate medie, un autoturism 4×4 și doi ofițeri“, a informat ISU Arad.

UPDATE 2

În jurul orei 22.00, ISU Arad a anunțat că 80% din satul Lalașinț a fost afectat de ape. După a primă evaluare, ISU a informat că în apa a intrat în 20 de case, iar 200 de gospodării au fost inundate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.