Ziarul electronic al arădenilor

Glad Varga: Nu am fost incompatibil sau în conflict de interese

glad-varga-230x300Fostul consilier local Glad Varga nu a fost în incompatibililitate sau în conflict de interese pe durata exercitării mandatului, conform Agenției Naționale de Integritate.

Glad Varga a transmis, luni seara, un comunicat de presă prin care a informat că Agenția Națională de Integritate a decis că el nu a a fost în situație de incompatibililitate sau conflict de interese.

„Decizia a fost luată zilele trecute, în urma verificărilor pe care agenții de integritate au efectuat-o. După mai bine de un an de zile, în care ANI a solicitat documente de la Primăria Municipiului Arad, Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Registrul Comerțului, Judecătoria Arad, dar și de la mai multe organizații nonguvernamentale, s-a ajuns la concluzia că nu am a fost nicio zi în situație de incompatibilitate sau conflict de interese“, a declarat Glad Varga.

Acesta a mai afirmat că își va continua proiectele destinate comunității.

„Mă bucură decizia ANI, dar pot să vă spun că eu, după ce mi-am dat demisia din CLM, am continuat proiectele destinate comunităţii arădene. Faptul că am renunţat la demnitatea publică nu m-a împiedicat să-mi continui proiectele începute, proiecte pe care, de altfel, le voi continua în perioada următoare“, a mai declarat fostul consilier.

Glad Varga și-a anunțat demisia din Consiliul Local Municipal Arad, anul trecut, în luna iulie, afirmând că se va implica în mai multe proiecte din sectorul neguvernamental şi cel educaţional.

După demisia din CLM Arad, Glad Varga a susținut că în mediul politic şi în mass-media s-au vehiculat anumite supoziţii legate de o posibilă stare de incompatibilitate.

„Pentru a evita orice fel de suspiciuni, am solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate o poziţie oficială, oferind acestui organism toate datele necesare“, a spus Glad Varga.

Răspunsul de la ANI a fost primit, zilele trecute, de fostul consilier. „În urma finalizării evaluărilor efectuate în lucrarea privind pe Varga Glad Aurel, fost consilier local în Consiliul Local Municipal Arad, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interse“, se arată în documentul remis de ANI.

CITITI SI:

Glad Varga demisionează din Consiliul Local

Glad Varga: „Doresc să elimin orice fel de suspiciune”

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.