Ziarul electronic al arădenilor

Glad Varga: „Dragnea și PSD trebuie să respecte dreptul constituțional al românilor de a protesta”

Deputatul liberal Glad Varga consideră revoltătoare atât menținerea OUG cu privire la amnistie și grațiere, cât și răspunsul publicat pe rețele de socializare a președintelui PSD, Liviu Dragnea care a comparat protestele din zilele trecute cu „Mineriada din 1990”

„Este scandalos refuzul guvernului PSD de a retrage proiectele din cele două Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea unor legi din codul penal, în cotextul în care zeci de mii de români au ieșit în stradă în ultimele zile, protestând împotriva acestei ordonanțe.

Actualul ministru al justiției, Florin Iordache trebuie să demisioneze pentru tentativa sa de grațiere a protejaților politici și de modificare a legii la îndemnul șefului său de partid.

Consider atitudinea lui Liviu Dragnea, față de protestele din ultimele zile una jignitoare la adresa democrației și a statului de drept, pentru că a îndrăznit să compare un act democratic, cum sunt aceste manifestații publice, cu „Mineriada din 1990”, a cărui inițiator a fost chiar mentorul său, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, actualmente pus sub acuzare pentru infracțiuni împotriva umanității în dosarul cu același nume.

Prin faptul că Dragnea nu dorește să accepte că românii au un drept constituțional de a-și exprima public, prin proteste, nemulțumirea față de această OUG, liderul PSD ne relevă un comportament discreționar, chiar dictatorial și demonstrează că nu admite opinii contrare intereselor sale”, a concluzionat deputatul PNL, Glad Varga.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.