Ziarul electronic al arădenilor

„Giulia/Singură acasă“, în premieră pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad

„Mare sărbătoare, mare: un an de când soțul ei a părăsit domiciliul conjugal și, implicit, pe ea. Giulia sărbătorește așa cum se cuvine și îi pregătește o surpriză de zile mari.”

Aceasta este, pe scurt, povestea care prinde viață, în premieră, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în 21 decembrie, de la ora 19.00. „Giulia/Singură acasă”, spectacolul conceput de Liana Didilescu, este un one woman show cu Angela Petrean- Varjasi.

„Textul nu îmi aparține în întregime. Povestea însă, da. Dar e o poveste care nu-mi aparține numai mie, ci și atâtor altor femei care, într-o bună zi, au fost nevoite să… se reconfigureze.” – spune regizoarea Liana Didilescu

Publicul va avea ocazia ca, vreme de un ceas și un pic, să… primească o poveste deopotrivă emoționantă și plină de umor. Și asta într-un demers teatral special.

„E o probă pentru mine, Angela, să fiu singură pe scenă. Nu tu partener, un coleg,  ceva … nimic. Eu, Giulia și spectatorii. O oră și un pic. O oră în care voi scoate la lumină un personaj complex, Giulia. O femeie puternică ce a lasat totul pentru iubire. O femeie părăsită de soț care încearcă să revină la normalitate. Și reușeste făcând haz de necaz să-și dea  seama că va putea să-și reia viața. Singură.” – spune actrița Angela Petrean Varjasi

„Pentru mine un spectacol cu un singur personaj înseamnă o responsabilitate mai mare decât unul în mai multe personaje. Pentru că mi se pare că expun actorul unui risc mai mare tocmai pentru că e singur pe scenă. Trebuie să-i dau toate «armele» ca să se poată descurca în orice situație, atunci când îl las singur. Cred că a lucra cu un singur actor e un mare privilegiu. Sunt două suflete care muncesc, și-atât. Îmi plac spectacolele într-un singur personaj și pentru că asta ne permite să lucrăm personajul și situațiile mult mai amănunțit.” declară Liana Didilescu

Premiera spectacolului „Giulia/Singură acasă” este și momentul în care Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad inaugurează un nou spațiu de joc: Sala 30/3.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.