Ziarul electronic al arădenilor

Gimnastul arădean Adelin Kotrong revine în activitate după o pauză de trei ani

Adelin KotrongGimnastul arădean Adelin Kotrong (23 ani) a revenit în activitate după o pauză de trei ani cauzată de probleme de sănătate, iar din vară va face din nou parte din lotul naţional.

„Am renunţat la sport din cauza unei probleme de sănătate. M-am făcut bine datorită unui doctor din Italia şi am mai stat un timp ca să mă gândesc ce este de făcut, iar dorul de gimnastică m-a adus înapoi în sală, unde cred că mai am multe de spus şi de demonstrate“, a afirmat Kotrong pentru Agerpres.

Între timp, Kotrong a studiat, iar anul acesta va avea de dat două licenţe, la facultatea de educaţie fizică şi sport şi la facultatea de ştiinţe economice management, ambele din Arad.

Fostul vicecampion european de juniori nu a renunţat complet la sport pe perioada studiilor: ”În tot acest timp am alergat pe terenul de atletism de lângă sala de sport din Arad. Am început antrenamentele acum trei luni, iar din vară mă voi întoarce la Bucureşti, la lotul naţional”.

Kotrong a ţinut să le mulţumească persoanelor care i-au fost aproape în perioada dificilă prin care a trecut şi în special mamei sale.

”Pentru 2016 îmi doresc să fac o figură frumoasă la naţionale”, a mărturisit Adelin Kotrong, care a apreciat că şansele echipe masculine de calificare la JO 2016 sunt în proporţie de 60%. ”Este foarte greu să ne batem cu echipe precum Germania, Ucraina, dar nu imposibil, trebuie să luptăm pentru şansa noastră”, a menţionat sportivul arădean.

Aparate sale favorite sunt solul, sunt a cucerit argintul european la juniori, sărituri şi cal cu mânere.

Pe lângă medalia de argint la sol la Europenele de juniori din 2010, Kotrong mai are în palmares o medalie de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2009, de la Tampere (Finlanda), fiind şi multiplu campion naţional.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.