Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Moșion continuă să alerge și la 82 de ani

mosionArădeanul Gheorghe Moșion a fost cel mai vârstnic participant la Maratonul Siretului, competiție organizată în a doua zi de Paști, la Adjud (Vrancea).

Gheorghe Moșion, în vârstă de 82 de ani, a participat la proba de semimaraton (21 de kilometri).

Arădeanul le-a spus organizatorilor competiției că aleargă de 30 de ani şi că astfel a scăpat de o boală care îl măcina.

De asemenea, Moșion a mai spus că, anul trecut, a alergat peste 400 de kilometri, iar alţi 200 de kilometri i-a parcurs pe bicicletă.

„Am alergat nici un an de zile şi am scăpat de un TBC pe care l-am purtat 41 de ani“, le-a spus Gheorghe Moșion celor de la Adjud.

Maratonul Siretului, aflat la a doua editie, s-a desfășurat în ziua de 13 aprilie, la Adjud (Vrancea) și a inclus mai multe probe: 15 km, semimaraton (21 km), 30 km, maraton (42,195 km), ștafetă copii 42X1km.

Anul trecut, Gheorghe Moșion a participat și la Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, fiind, de asemenea, cel mai vârstnic concurent.

El a concurat pe bicicletă, iar înainte de plecare a spus că participă pentru a 13-a oară la această competiție.

„Am 9 participări pe bicicletă și 4 pe picioare“, a spus Moșion, înainte de startul Supermaratonului, în cadrul căruia sunt parcurși 200 de kilometric în România și Ungaria.

În anul 2013, Gheorghe Moşion, membru al Clubului Sportiv Experiența Multisport din Arad, a participat la 13 semimaratoane, fiind printre cei mai în vârstă alergători din țară.

Mosion nu are copii, nu a fost niciodată căsătorit și a spus că participarea la concursuri este și o ocazie de socializare și de a se simți tânăr.

Gheorghe Moșion este așteptat să se înscrie și la ediția din acest an a Supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.