Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă: „Prefectura confirmă: Zero lei pentru Arad de Centenarul Marii Uniri”

„Nu ne surpinde faptul că doamna prefect a aflat de anul Centenarului  în luna  aprilie și a chemat reprezentanții administrației locale să ne întrebe ce evenimente și acțiuni organizăm cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire.

Am întrebat-o pe doamna prefect Horgea ce finanțare primește Aradul pentru evenimentele de Centenar din partea Guvernului  și în stilul caracteristic celor de la PSD ni s-a răspuns că ei nu știu ce să facă, cer doar fișe din fiecare județ al țării.

Nu ar fi exclus ca PSD să facă un “cadou” poporului român și să solicite o prelungire a anului Centenar și în 2019 pentru a se putea încadra în calendarul evenimentelor.

Același lucru s-a întâmplat și în privința Monumentului Marii Uniri, Prefectura și Guvernul PSD dau din umeri, aruncă responsabilitatea dintr-o parte în alta, iar arădenii riscă să rămână fără acest simbol al Centenarului”, declară Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Întâlnire pe tema „Centenarului Marii Uniri”

Întrucât presa a diseminat, în cursul zilei de ieri, o declarație a primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în totală neconcordanță cu realitatea, Prefectul Județului Arad, dna Florentina Horgea, face următoarele precizări, în scopul stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a discutat, în cursul zilei de ieri, 04 aprilie 2018, pe tema „Centenarului Marii Uniri”:

„În Sala Rotondă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad a avut loc, așa cum deja se știe, o întâlnire cu tema ,,Centenarul Marii Uniri”. Scopul acesteia a fost coordonarea, la nivelul județului Arad, a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României și nicidecum nu s-a abordat subiectul finanțării evenimentelor, idee inoculată subversiv presei de Primarul Aradului.

Intenția noastră a fost doar aceea de a ne sincroniza acțiunile privitoare la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în așa fel încât să-i dăm evenimentului amploarea cuvenită. În ce ne privește, ne delimităm de orice fel de vituperații menite să umbrească pregătirile unui eveniment de o asemenea amplitudine”.

Biroul de Presă – Prefectura Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.