Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă mai vrea un mandat de primar al Aradului

falca2Gheorghe Falcă și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Arad, acesta fiind singurul care s-a înscris pentru această funcție în cursa internă a filialei locale a PNL, în urma căreia vor fi stabiliți candidații liberali la alegerilor locale.

Conform unei decizii a conducerii partidului, candidații liberali la alegerile locale din 2016 vor fi desemnați în urma unor sondaje.

Falcă a precizat, marți, că PNL Arad va trebui să prezinte conducerii centrale a partidului, până la data de 3 august, listele cu propunerile filialei pentru primăria municipiului, dar și pentru primăriile din orașele județului.

„La municipiul Arad există doar candidatura mea, la Ineu a domnului Abrudan Călin, la Sebiş a domnului Feieş Gheorghe, la Sântana a domnului Tomuţa Daniel, la Pecica a domnului Antal Petru, la Nădlac a lui Vasile Ciceac, la Curtici a lui Ban Bogdan. Avem două oraşe, Lipova şi Chişineu Criş, unde nu avem primari în funcţie, dar unde avem doritori şi competitori. La Lipova există trei propuneri pentru candidaţi, dintre care, în urma a două sondaje, vom alege cel mai bun candidat“, a spus Gheorghe Falcă.

În cursul zilei de marți, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Arad, au fost prezentați cei trei liberali care și-au exprimat intenția de a fi primari în Lipova. Este vorba de Mirela Eugenia Bachin, Cristian Sălăşan și Costin Jepa.

Falcă a mai anunțat că pentru președinția Consiliului Județean Arad s-au înscris pentru a intra în competiţia internă a PNL 33 de persoane.

„La primăvară va exista o ierarhie a celor 33 de persoane, care va stabili poziţia pe listă şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad“, a spus Falcă.

Falcă a mai spus că Nicolae Ioţcu şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, în 2016.

„Dar, ştia şi dânsul, nu avea susţinere din partea partidului pentru un nou mandat“, a declarat Gheorghe Falcă, copreședinte PNL Arad.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.