Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă, locul 16 pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare

Biroul Politic Naţional al PNL a validat candidaţii liberali de pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare, a anunţat preşedintele liberal Nicolae Ciucă.

Potrivit deciziei, candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.

În ceea ce privește lista comună a alianței, europarlamentarul Gheorghe Falcă, președinte PNL Arad, se va afla pe locul 16.

„Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie, astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE”, a precizat Ciucă.

„Dacă privesc la mandatul care se încheie în această vară, primul ca europarlamentar după patru mandate de primar al Aradului, sunt și mulțumit dar și motivat pentru mandatul viitor. 2019 – 2024, a însemnat, pe scurt, 41 de rapoarte negociate în numele Partidului Popular European Creștin-Democrat (din care face PNL) și peste 2.700 de amendamente depuse, a însemnat 330 de luări de cuvânt în Plenul Parlamentului și în comisii, toate în interesul României și al românilor. Desigur, activitatea mea și a echipei mele a fost mai complexă și mai bogată, dar despre ea vom mai vorbi în săptămânile următoare.

Acum însă, când totul este oficial și ne pregătim pentru o nouă campanie electorală, vreau să vă spun că misiunea pe care mi-o voi asuma, la nivel personal, este aceea de a face și mai mult dar și mai bine pentru țara mea. Vreau să vă spun că acest prim mandat mi-a arătat nu doar că locul nostru legitim este în Europa, dar și că, de fiecare dată când ne mobilizăm, avem o voce și contăm în procesul decizional european. (…) În noul mandat îmi propun să continui munca în domeniul transporturilor și infrastructurii, să veghez la gestionarea responsabilă a bugetelor europene, să promovez extinderea Spațiului Schengen și să lupt pentru o mai mare vizibilitate și recunoaștere a României și a românilor în cadrul Uniunii Europene”, a transmis Gheorghe Falcă.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a anunțat că Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare.

Lista aprobată joi de Consiliul Politic Naţional al PSD îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea, a precizat liderul PSD.

Sondaj INSCOP. Intenţii de vot la alegerile europarlamentare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.