Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă a lansat oficial proiectul „3 pentru Arad”

3 pentru aradPreședintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat, marți, că a fost lansat proiectul „3 pentru Arad“, în cadrul căruia reprezentanți ai societății civile sunt invitați să intre într-o competiție de proiecte de dezvoltare a municipiului.

Conform celor afirmate de Falcă, „3 pentru Arad” este un concurs și o dezbatere, în cadrul căruia participanții sunt invitați să-și înscrie proiectele,  care se vor referi la unul dintre domeniile Promovarea Aradului (arhitectură-urbanism), Cultură – mari evenimente și Voluntariat.

„Fiecare participant va avea ocazia să dovedească importanța și eficacitatea ideilor sale, atât publicului larg, cât și board-ului orașului Arad. «3 pentru Arad» este un proiect care constă în introducerea pe locurile eligibile a listei candidaților PNL pentru Consiliul Local Municipal Arad a trei reprezentanți ai societății civile, care sunt lideri în comunitate pe trei secțiuni: Promovarea Aradului (arhitectură-urbanism), Cultură (mari evenimente) și Voluntariat (ecologie – mediu; educație – învățământ; sport – turism; sănătate; umanitar; servicii sociale; civic)“, a declarat Gheorghe Falcă.

Acesta a mai afirmat că PNL vrea să continue relația directă cu societatea civilă.

„Considerăm că, astfel,  implicăm și, totodată,  interacționăm în cel mai bun mod cu societatea arădeană. În ceea ce privește segmentul referitor la promovarea Aradului, considerăm că într-o societate a comunicării generalizate, imaginea unui oraș este mai importantă decât oricând.

Atunci când este construită cu atenție, punând în lumină calități autentice, ea poate aduce beneficii pe toate planurile, atât pe plan economic, cultural, cât și turistic. Proiectele care vor fi înscrise în această secțiune pot urmări promovarea Aradului sub diferite forme: de la producții multi-media sau online la campanii clasice și flashmoburi. Proiectele vor fi cu atât mai apreciate cu cât vor dovedi mai multă imaginație și noutate, precum și  unicitate“, a mai menționat liderul liberal, care a adăugat că proiectele depuse la această secțiune trebuie să conțină un film demo cu o durată cuprinsă între 30 de secunde și 3 minute.

Un alt segment al competiției îl reprezintă Cultura, care, potrivit lui Falcă, nu trebuie să lipsească din strategia de dezvoltare a unui oraș.

„E un fapt bine cunoscut că investitorii aleg o anumită zonă şi în funcţie de facilităţile culturale pe care le oferă o comunitate, de teatrele, librăriile, spectacolele de care se pot bucura în timpul liber. Un oraş care mizează pe o strategie culturală pentru cetăţenii săi, mizează de fapt pe o resursă umană mai educată, mai competitivă şi mai ataşată valorilor unei comunităţi civilizate.

Arădenii merită și au nevoie de evenimente culturale de anvergură, aşadar, cei care au experienţă în managementul cultural, care au un proiect care să contribuie decisiv la viaţa culturală arădeană, pot să-și depună candidatura pentru unul dintre cele trei posturi de consilier local. În același timp, o comunitate puternică, pregătită să facă față unei lumi în continuă și accelerată schimbare, se întemeiază pe echilibrul dintre individualism și spiritul comunitar“, a spus președintele PNL Arad.

De asemenea, Falcă a afirmat că administrația locală gestionează și asigură infrastructura vitală pentru serviciile publice, însă o coeziunea autentică a comunității se realizează „doar prin implicarea nemijlocită a cetățenilor, iar acest lucru înseamnă voluntariat“.

„De aceea, unul dintre cele trei locuri eligibile pentru postul de consilier local va fi destinat unei persoane care vine cu un proiect în domeniul voluntariatului”, a explicat Gheorghe Falcă.

Proiectele se pot depune în perioada 29 martie – 12 aprilie, urmând ca în intervalul 12 – 20 aprilie să fie evaluate. Anunțarea rezultatelor va fi făcută în ziua de 22 aprilie.

Proiectele pot fi depuse online pe site-ul www.3pentruarad.societateavie.ro sau la sediul PNL Arad, situat pe Bulevardul Revoluției nr. 73.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.