Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă: „Începutul de an școlar este marcat de probleme financiare“

Primarul Gheorghe Falcă susține că instituțiile de învățământ din Arad se confruntă, la începutul noului an școlar, cu o lipsă a banilor pentru cheltuielile materiale, deoarece Guvernul nu a alocat, la rectificarea bugetară, bani pentru sistemul de învățământ arădean.

Conform celor afirmate de primarul Aradului, în proximitatea începerii noului an școlar, „instituțiile de învățământ din Arad se confruntă cu lipsa fondurilor pentru cheltuieli materiale, ca urmare a faptului că Guvernul României, la rectificarea bugetară, nu a alocat cele 4 milioane de lei pentru sistemul de învățământ arădean“.

„Dacă veți întreba directorii de grădinițe și școli, veți vedea că nu mai au bani pentru cheltuieli materiale. Este dovada clară a faptului că Aradul nu reprezintă o prioritate pentru parlamentarii PSD, mai ales că unul dintre ei a participat la ședinta de Guvern de ieri (miercuri – n.r.). Împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean am analizat școală cu școală, grădiniță cu grădiniță și am transmis Guvernului suma necesară. Din păcate solicitarea noastră a rămas fără răspuns, iar învăţământul arădean ar putea avea de suferit de pe urma acestei decizii luate la nivel central”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.