Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Falcă: „98% din taxele locale rămân aceleaşi în 2018”

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că, în anul 2018, aproximativ 98% din numărul total de taxe locale vor rămân neschimbate.

„Din 2015, Municipiul Arad nu a mai mărit taxele, ele au fost doar actualizate. Ca urmare a modificării Codului Fiscal, municipalitatea arădeană a fost nevoită să opereze o nouă actualizare. Cu toate acestea, noi suntem la jumătatea a ceea ce înseamnă minim şi maxim.

Îi rog pe domnii politicieni când vorbesc despre  taxe şi impozite să se uite exact unde avem noi, sistemul de impozitare. Veţi vedea că o parte din taxe vor fi influenţate de Codul Fiscal”, a declarat Gheorghe Falcă, în replică la numeroasele afirmaţii potrivit cărora Aradul este unul dintre cele mai impozitate oraşe.

Primarul Gheorghe Falcă atrage însă atenţia asupra unui aspect extrem de important, adus în discuţie nivelul taxelor şi impozitelor locale din municipiul Arad.

„Conform Codul fiscal, impozitul pe teren se calculează luând în considerare suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local. Potrivit legislaţiei în vigoare, Aradul este o localitate de rang II, după Bucureşti, care este de rang 0 şi Timişoara, Cluj Napoca sau Craiova care sunt de rang I. Este şi motivul pentru care o comparaţie între taxele şi impozitele locale din oraşe de rang diferit“, a mai spus Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.