Ziarul electronic al arădenilor

Georgică Cornu, atac la Ioțcu: „La Arad, hoția continuă“

Georgica-CornuOmul de afaceri Georgică Cornu îl acuză pe Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, că a provocat insolvența a două societăți comerciale, prin neplata la timp a unor facturi.

Prin intermediul unei scrisori deschise, trimisă, vineri, redacțiilor din Arad, Georgică Cornu susține că Nicolae Ioțcu își face „imagine“ pe seama unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Asist de câteva zile la încercarea dumneavoastră de a vă face imagine, prezentând ca o mare victorie decizia ICCJ de a se rejudeca procesul cu SC Confort SA Timișoara“, se arată în deschiderea scrisorii omului de afaceri.

În continuarea scrisorii, Georgică Cornu susține că prin neplata unor lucrări la timp, a fost provocată insolvența a două firme.

„Nu ați fost încă vizitat de DNA? Nu au reușit să calculeze se înseamnă 10-20% din contractele pe care le-ați derulat de când sunteți președintele Consiliului Județean Arad? Ați uitat când reprezentantul Ministerului Mediului vă spune: «Plătiți Confortul, că va câștiga în instanță!»? Știți că lucrările pentru care ne vom rejudeca au fost expertizate de profesorul de la Politehnica Timișoara, dl. Prof. Ing. Marin Marin, că au fost greșeli de proiectare privind studiul geo și că fără aceste lucrări nu putea continua proiectul? Vă amintiți cum spuneați: «Vă rog să faceți și aceste lucrări, pentru că le vom plăti!»? Știți că există tone de documente și aprobări pentru executarea lucrărilor? Cunoașteți faptul că prin neplata acestor lucrări la timp, ați provocat insolvența societăților Confort SA și Conar SA Arad? Nu cred că Statul, respectiv Consiliul Județean, se poate îmbogăți pe seama unor firme private!“, a scris Georgică Cornu.

De asemenea, omul de afaceri afirmă că sunt firme „care dijmuiesc banii arădenilor“, iar la Arad, „hoția continuă“.

„Știu că sunteți unul dintre cei mai bogați președinți de Consiliu Județean din România și ar trebui să-mi fie frică! Nu-mi este, și afirm cu toată răspunderea că la Arad hoția continuă. Sunt câteva firme, de văzut cine este în spatele lor, care dijmuiesc banii arădenilor“, a mai scris Cornu.

Acesta a mai adăugat că sunt lucrări care sunt neplătite, iar pentru recuperarea banilor sunt procese pe rol.

„Cum bine știți, mai avem în instanță acțiuni pentru lucrări executate și neplătite – curent electric, gaz metan, penalizări a căror valoare se ridică la circa 6-7 milioane lei. Am discutat cu juriști remarcabili care cunosc dosarul și sunt mirași de rezoluția ICCJ. Totuși, cred într-o justiție dreaptă și cred că dreptatea se poate obține și aici, în România. În cazuri excepționale, dreptatea se poate obține și la Curtea Europeană, dar ne facem de râs. Credeți că ne vom face și acum de râs (România)?“, a mai scris Georgică Cornu, care și-a încheiat scrisoarea deschisă astfel: „Domnule Ioțcu, tic-tac, tic-tac!…“.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat decizia Curţii de Apel Timişoara de a respinge apelul CJ la sentinţa Tribunalului Arad în cauza disputată între instituţia judeţeană şi societatea Confort SA.

„Respingerea recursului înaintat de Consiliul Judeţean Arad la Curtea de Apel Timişoara în speţa care ne opune societăţii Confort SA, speţă judecată la Tribunalul Arad şi pierdută de Consiliul Judeţean, ne-a determinat şi apelăm la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Forul suprem al justiţiei din România ne-a fixat un prim-termen pe 17 martie, când cauza s-a amânat pentru 24 martie, dată la care s-a mai produs o amânare – pentru 31 martie. Iată că la această dată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă toate excepţiile invocate în cauză şi să decidă judecarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara, instituţia care ne-a respins recursul iniţial. Aşteptăm acum şi motivarea deciziei ÎCCJ, după care vom relua demersurile pentru judecarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara”, a spus recent Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.