Ziarul electronic al arădenilor

Geoană: PSRO va semna un acord de parteneriat de guvernare cu PNL

mircea-geoanaSenatorul Mircea Geoană a declarat, joi, că, în estimarea sa, Partidului Social Românesc (PSRO) va semna după Paşti un acord de parteneriat de guvernare cu PNL, arătând că lansează proiectul politic al PSRO “România socială”, care vine în întâmpinarea proiectului de ţară al preşedintelui Iohannis.

“În clipa de faţă am constituit cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceştia l-au lansat în dezbatere publică, care este într-o formă de actualizare şi la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga, vom relua săptămâna viitoare dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de congruenţă şi de diferenţiere pe care un partid de stânga le poate aduce într-o nouă majoritate şi într-un program de guvernare şi, în estimarea mea, fără ca acest termen să fie rigid, vom fi gata (…) ca un acord de parteneriat de guveranare să poată fi semnat între PSRO şi PNL după Paşti. Acesta este graficul stabilit cu cei de la PNL”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a precizat, la o conferinţă de presă, că Partidul Social Românesc lansează în spaţiul public proiectul politic al partidului intitulat “România socială”, arătând că un proiect de ţară nu poate fi complet fără viziunea stângii.

Senatorul Mircea Geoană a anunţat, la începutul lunii martie, că în cadrul Biroului Naţional de Conducere al Noului Proiect Social Democrat s-a decis înfiinţarea unui nou partid de stânga, Partidul Social Românesc, ca răspuns la “grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta”.

PNL a anunţat, în 26 martie, că prim-vicepreşedinţii PNL Teodor Atanasiu şi Cătălin Predoiu au avut o întrevedere cu liderii PSRO, pentru discuţii despre formarea unei majorităţi parlamentare, stabilindu-se că, dacă se ajunge la un punct de vedere agreat de ambele partide să se semneze un Acord de guvernare.

sursa: mediafax.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.