Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2: Gemi Center, distrus în urma unui incendiu

Complexul comercial Gemi Center din cartierul arădean Micălaca a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la etajul construcţiei.

Incendiul a fost sesizat la 112 în jurul orei 2.30, iar cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului. Incendiul a fost sesizat la 112 în jurul orei 2.30, iar cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului, conform News.ro.

Centrul comercial este închis noaptea, astfel că nu au fost persoane evacuate sau rănite.

La parterul imobilului funcţionează un supermarket, un magazin de mobilă, o pizzerie şi alte mici magazine, în timp ce la etaj se aflau, între altele, un mare spaţiu de distracţie pentru copii şi un magazin de mobilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că incendiul a fost lichidat după trei ore, iar la faţa locului a fost păstrat un echipaj pentru supraveghere, în cazul în care flăcările ar reizbucni.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat şi violent la acoperişul clădirii, care după aproximativ 15 minute s-a prăbuşit. Intervenţia a fost dificilă din cauza construcţiei din pereţi portanţi cu risc mare de prăbuşire şi din cauza lipsei alimentării cu apă a autospecialelor. S-a reuşit alimentarea cu apă de la hidranţii firmelor din apropiere, căci o parte dintre hidranţi nu au fost funcţionali sau nu au avut presiunea necesară alimentării autospecialelor”, a declarat Pleşca.

El a spus că exista riscul ca flăcările să cuprindă şi un hotel învecinat, însă intervenţia la timp a limitat pagubele.

Spaţiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperişul de 400 de metri pătraţi s-a prăbuşit.

La parter, magazinele vor rămâne închise, fiind afectate de intervenţia cu apă.

Un pompier a suferit o luxaţie la un picior, în momentul în care, ajuns la locul incendiului, a sărit din autospeciala de intervenţie, el fiind transportat la spital.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită în cursul zilei de joi.

UPDATE

Reprezentanții Companiei de Apă Arad au verificat în această dimineață hidranții de pe domeniul public aflați în apropierea centrului comercial Gemi Center, unde noaptea trecută a izbucnit un incendiu.

În urma verificărilor s-a constatat că din cei 4 hidranți aflați în zonă, 3 erau funcționali, iar amplasarea acestora era semnalizată prin tăblițe.

De asemenea, conform diagramelor de presiune, pe timpul nopții trecute, presiunea apei în hidranți a fost de 2,8 bar între ora 0.00 și ora 3.00 și a urcat apoi la 3,1 bar, după ora 3.00.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE 2

Incendiul puternic care a distrus, joi, un centru comercial din Arad a fost provocat de un scurtcircuit produs la cabluri instalate în tavanul fals al clădirii, este concluzia cercetărilor desfăşurate de către pompierii arădeni. Proprietarul clădirii are asigurare, însă nu a făcut încă evaluarea pagubelor.

În spatele tavanului fals erau numeroase cabluri electrice, inclusiv de la instalaţia de aer condiţionat, iar unul dintre acesta s-a topit.

Flăcările au cuprins materiale inflamabile din care era făcut tavanul şi s-au extins la acoperiş, care a fost distrus complet şi s-a prăbuşit.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.