Ziarul electronic al arădenilor

Gemene găsite ascunse sub o pătură într-un microbuz

1Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit două fetițe gemene, în vârstă de 7 luni, care erau ascunse într-un microbuz, sub o pătură, părinții lor intenționând să le scoată ilegal din țară.

Gemenele au fost găsite când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Dragoș T., de 22 ani, din județul Iaşi, care conducea un microbuz Mercedes, înmatriculat în Germania.

În autoturism se aflau ca pasageri patru persoane adulte, cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţelor Iaşi şi Constanta. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit două fetiţe gemene, în vârstă de 7 luni, ascunse pe bancheta din spatele şoferului, lângă geam, acoperite cu o pătură.

„Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care s-a stabilit faptul că în microbuz se afla şi mama celor două fetite, care a precizat ca nu are documente de calatorie pentru gemene, însă a prezentat poliţiştilor de frontieră certificatele de naştere ale acestora, emise de autorităţile germane. În momentul efectuării controlului asupra microbuzului, pe sensul de ieșire din România, s-a prezentat pe jos cetăţeanul român Costel V., de 34 ani, din județul Constanţa, care a declarat că este tatăl celor două minore“, a precizat Adelina Limban, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Tatăl celor două fetițe a declarat că, înaintea controlului de frontieră, a coborât din mijlocul de transport, deoarece intenţiona să treacă frontiera pe jos, lăsând în microbuz minorele acoperite, deoarece erau răcite.

„Totodată, părinţii au motivat gestul lor prin faptul că nu cunoşteau condiţiile de trecere a frontierei pentru cele două minore. Şoferul maşinii a declarat că tatăl minorelor l-a rugat să conducă microbuzul până în Ungaria şi nu avea cunoştinţă de faptul că fetele nu posedă documente de călătorie“, a mai precizat Adelina Limban.

Celor doi părinţi li s-au întocmit actele de urmărire penală pentru complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.