Ziarul electronic al arădenilor

Geanina Pistru: „Organizăm prima ediție a Zilei Familiei”

„Familia reprezintă nucleul, stâlpul societății. Astfel am considerat că este oportun, chiar necesar celebrarea familiei în comunitatea arădeană.

Această inițiativă a fost primită cu bucurie și sprijin de către arădeni, reprezentanții cultelor religioase și sperăm să ni se alăture cât mai multe familii, la ediția inaugurală a acestui frumos eveniment. Vă invităm sâmbătă, ora 10:00 la Ziua Familiei pe terenul de sport Olimpia din cartierul Bujac”, ne spune Geanina Pistru, vicepreședinte PNL Arad.

„În calitate de mamă, soție, membru al comunității arădene, voluntar și consilier local municipal mă bucur enorm că această sărbătoare a familiei este primită cu larg interes și deschidere de către arădeni. În colaborare cu Biserica Ortodoxă Bujac Arad, Biserica Baptistă Gloria, Asociația Oaza, Clubul Sportiv Olimpia Bujac și Liceul cu Program Sportiv Arad am reușit să punem bazele unui eveniment minunat pentru familie, care sperăm că va continua cu succes în fiecare an”, afirmă Laura Andreș, consilier local municipal.

„Trăim în virtutea valorilor, a ideilor de Bine și Frumos. Rareori le afirmăm public. De data aceasta încercăm să transpunem valorile noastre creștine într-un spațiu public și în mod explicit, iar acest lucru se întâmplă sâmbătă, 19 Mai în cadrul evenimentului intitulat sugestiv Ziua Familiei.

 În colaborare cu biserica și cu diverse ONG-uri din Arad, vrem să invităm cât mai mulți oameni la un eveniment special gândit pentru familie. Cartierul Bujac este spațiul ales pentru acest eveniment, acolo unde, începând cu ora 10.00 vom asista la tot felul de activități și concursuri sportive. În prim plan este ideea că Familie reprezintă un construct spiritual ce ne definește, ne șlefuiește și ne orientează ca ființe sociale. Avem nevoie de această afirmare, de acest eveniment, de această întâlnire de suflet, de acest ton al unității. Vă invităm cu drag să ne fiți alături!“, declară Vasile Duma, pastorul Bisericii Baptiste Golgota .

„În contextul actual, cel  în care familia definită la modul clasic este confruntată cu tot felul de tendințe secularizante simțim nevoia ca împreună să dăm mărturie despre valoarea familiei.  Aceasta reprezintă mai mult decât celula  societății umane , fiind un lăsământ și o poruncă divină”, afirmă părintele Vasile Pop, preotul Bisericii Ortodoxe Bujac Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.