Ziarul electronic al arădenilor

Galleria Mall din Arad, relansat sub alt nume

Galleria Mall din Arad, inaugurat în 2011, ar putea fi relansat sub alt nume, susțin cei din conducerea centrului comercial, care au anunțat și investiții de câteva milioane de euro.

Managerul general al centrului comercial, Simona Man, a spus pentru News.ro că „se munceşte la un proiect frumos”.

Simona Man a spus că mall-ul va fi extins în urma unei investiţii de câteva milioane de euro şi va fi relansat sub alt nume, pentru că actualul „este asociat cu un eşec”.

Referitor la investiţii, Simona Man a declarat că prima schimbare va consta în deschiderea unui bazar pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, care va avea spaţii comerciale închiriabile de 100 până la 300 de metri pătraţi. Acesta va fi accesibil din exteriorul clădirii, din zona de parcare, fiind amenajat în fostul depozit al supermarket-ului Cora.

De asemenea, managerul a mai declarat pentru News.ro că va fi construit un nivel superior pe acoperiş, pe structură metalică, unde vor fi amenajate spaţii de entertaiment şi piscine exterioare, care pe timp de iarnă vor funcţiona în regim de patinoar. Acest etaj va creşte cu circa 10.000 de metri pătraţi suprafaţa închiriabilă a centrului comercial.

„Va fi un etaj destinat activităţilor recreative. Am angajat o firmă pentru a realiza un studiu de impact, iar aceasta a fost concluzia, că trebuie sa ne concentrăm pe entertainment. În momentul de faţă suntem în faza contractării proiectului de arhitectură, astfel că nu avem calculate costurile. Surse de finanţare există la dispoziţia proprietarilor mall-ului şi sperăm că lucrările vor începe efectiv cât mai curând. Trebuie menţionat că activitatea în interior nu va fi afectată pe perioada lucrărilor, acestea urmând să aibă loc pe acoperiş”, a sus Simona Man, citată de News.ro.

Vor fi instalate două lifturi exteriore şi scări de evacuare în caz de incendiu, urmând ca arhitectura actuală a mall-ului să fie schimbată.

Simona Man a mai spus că există negocieri avansate pentru deschiderea unui supermarket, dar şi pentru închirierea de spaţii comerciale unor brand-uri internaţionale cunoscute.

Reprezentanţii Galleria nu au putut oferi un termen până la care centrul comercial va fi relansat, estimând că lucrările de extindere vor începe efectiv în 2018.

Centrul comercial Galleria Arad a fost inaugurat în 2011, după investiţii de 70 de milioane de euro, benefiiciind de finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.