Ziarul electronic al arădenilor

Gală lirică la Filarmonica de Stat Arad. PROGRAM

În „Săptămâna economiei și culturii arădene“ este cuprins și evenimentul din 17 mai 2018 de la Filarmonică, prima Gală lirică din acest an, ai cărei oaspeți sunt dirijorul Giuseppe Montesano și soprana Anna Ryan.

Centrată și de această dată pe repertoriul italian, cel care îi oferă vocii oportunități infinite, seara cu muzică de operă este vizibil inspirată de profilul și personalitatea sopranei de origine armeană.

Anna Ryan este o prezență fascinantă, o voce care abordează cu subtilitate partituri de Bellini, Verdi sau Puccini, pregătind pentru fiecare apariție a sa programe și arii mult așteptate.

Norma, Leonora, Mimi, dar și Santuzza (Mascagni), sunt roluri pe care le acoperă prin timbrul său generos și matur de soprană lirico dramatică, oferind o deschidere la fel de inspirată celorlalte capitole de program.

Coruri din opere de Bellini (Norma), Verdi (Traviata, Nabucco) și Mascagni (Cavalleria Rusticana), pregătite de ansamblul academic și dirijorul Robert Daniel Rădoiaș, sunt completate la rândul lor de uverturi, intermezzi dar și de o fantezie instrumentală pe teme operistice, o creație inedită, țesută pe temele celei mai cunoscute opere ale romantismului francez, Carmen de Georges Bizet. Solistul spectaculoasei miniaturi concertante este flautistul Constatin Talmaciu.

Dirijor: Giuseppe Montesano Italia

Soliști: Anna Ryan (soprană), Austria, Constantin Talmaciu (flaut)

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

Program:

Giuseppe Verdi – Forța destinului uvertura Leonora Pace, pace, mio Dio!

Pietro Mascagni – Cavalleria rusticana Regina Coeli (cor) – Santuzza Voi lo sapete, o mamma (soprană), Intermezzo (orchestra)

Vincenzo Bellini – Norma Casta Diva (soprană și cor)

Gioachino Rossini – Bărbierul din Sevilla uvertura

François Borne  – Fantaisie brillante pe teme din opera Carmen

Giuseppe Verdi  – Nabucco – uvertura Va pensiero (cor)

Giacomo Puccini – La bohème Si, mi chiamano Mimi (soprană)

Giuseppe Verdi – Traviata Corul țigăncilor și corul matadorilor

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.