Ziarul electronic al arădenilor

Gala de operă „Open Air“. Operetă vieneză, muzică de film, muzică ușoară românească

Orchestra simfonică și corul academic își reiau activitatea de toamnă, odată cu cel mai așteptat eveniment liric al prestagiunii, Gala de Operă „Open Air“.

Cu un repertoriu desprins în mare parte din spectacole italiene și franceze ale secolului al XIX-lea și o distribuție solistică predominant feminină, ediția din acest an este programată în seara de duminică, 2 septembrie 2018, la ora 20.00, în Parcul Reconcilierii.

Alături de fragmente celebre din operele „Bărbierul din Sevilla“ (Gioachino Rossini), „Nabucco“, „Traviata“, „Forța destinului“, „Don Carlo“, „Macbeth“ (Giuseppe Verdi), „Tosca“, „Boema“ (Giacomo Puccini), „Carmen“ (Georges Bizet) sau „Romeo și Julieta“ (Charles Gounod), sunt pregătite numere de operetă vieneză, muzică de film sau aranjamente ale unor refrene de muzică ușoară românească, realizate de inegalabilul Sabin Păutza.

Invitații Galei de Operă din acest an sunt dirijorul Victor Gheorghe Dumănescu, sopranele Eva Eron (Italia), Paula Iancic, Annamaria Kászoni, mezzosoprana Mihaela Ișpan și tenorul Traian Mișcu, iar susținerea numerelor corale este asigurată de corul academic, pregătit de Robert Daniel Rădoiaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.