Ziarul electronic al arădenilor

Gală aniversară. Muzeul din Arad la 125 de ani

Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, organizează Gala aniversară ”Muzeul din Arad la 125 de ani”, eveniment care va avea loc în foaierul Palatului Cultural, joi, 20 decembrie, între orele 17.00 – 21.00.

Gala muzeului arădean este un eveniment care marchează aniversarea a 125 de ani de activitate muzeală în Arad, prin deschiderea primului muzeu pentru public în anul 1893.

Evenimentul aniversar este un prilej de a face remarcată contribuţia muzeului arădean, pe parcursul secolelor XIX-XXI, la prezervarea și valorificare patrimoniului cultural național mobil, la dezvoltarea interesului pentru cultură și istorie, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă; valoarea muncii de echipă, desfășurată de-a lungul timpului de angajații instituției muzeale, atât în domeniile de specialitate și expertiză, dar și în cele administrativ-tehnice; subliniind prestigiul muzeului, care la ora actuală, prin patrimoniul său, este un actor consacrat pe scena culturală arădeană.

„Proiecția în viitor a imaginii Complexului Muzeal Arad, este una plină de perspective și speranțe, legată de posibilitatea dezvoltării bazei sale materiale, a identificării și accesării celor mai eficiente căi de reabilitare și reorganizare a spațiilor muzeale deținute în administrare, respectiv în dezvoltarea unor strategii culturale care să așeze Aradul în ansamblul său, pe harta destinațiilor de turism cultural pentru această regiune a Europei” – dr. Constantin Ioan INEL, managerul Complexului Muzeal Arad.

Programul Galei aniversare „Muzeul din Arad la 125 de ani”

Orele 16.30

Primirea invitaților

Orele 17.00

Cuvânt de deschidere din partea autorităților locale și managerului Complexului Muzeal Arad

Orele 17.30

Ceremonie de acordarea a diplomelor și medaliilor aniversare „Muzeul din Arad la 125 de ani” instituțiilor publice, colaboratorilor, partenerilor
Complexului Muzeal Arad

Orele 18.00

Vernisajul expoziției și lansarea catalogului „Muzeul din Arad la 125 de ani”
Orele 19.00

Concert de gală oferit de Filarmonica de Stat Arad

Orele 20.30

Cocktail oferit de Președintele Consiliului Județean Arad și Complexul Muzeal Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.